Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hylte/Halmstad har gjort klart med succétränarna Pedro Mendes och Almir Ljutovac inför nästa säsong. Bild: MATHIAS BERGELD
Hylte/Halmstad har gjort klart med succétränarna Pedro Mendes och Almir Ljutovac inför nästa säsong. Bild: MATHIAS BERGELD

Guldtränarna Mendes och Ljutovac stannar i mästarklubben

Satsningen på två oprövade tränare blev en succé.
Nu förlänger dubbla mästarklubben Hylte/Halmstad kontrakten med huvudtränarna Almir Ljutovac och Pedro Mendes.
– Båda är i hamn och det känns skönt, tycker H/H-ordföranden Mårten Johansson.

Prio ett har hela tiden varit att försöka behålla herrtränaren Ljutovac och damtränaren Mendes även säsongen 2021/22 och nu är det klart.

Båda är muntligen överens och förlänger ytterligare en säsong.

– Pedro bor ju i USA och avståndet har såklart gjort det klurigare. Man vet ju inte riktigt hur känslorna är och om han vill komma tillbaka en gång till, men jag är glad att det har löst sig med båda tränarna. Jag tycker vi att vi har jobbat bra ihop och sett saker på samma sätt, säger Mårten Johansson.

Ljutovac och Mendes har båda varit relativt gröna som tränare, men har lyckats fantastiskt bra med dubbla guld i SM- och GP-slutspel.

– De är ju rookisar i den här sammanhangen och står fortfarande under utveckling. Det gör det bara mer spännande inför framtiden, anser Johansson.

När nu tränarna är på plats fortsätter lagbygget på både herr- och damsidan. Redan nu står det klart att Fredrik Holgersson och hans flickvän Tilda Hellgren lämnar för spel i Lund. Frågetecken finns även för Nils Åkerman, som tidigare i år blev uttagen i den svenska bruttotruppen till EM-kvalet.

– Vi håller på att jobba med lagen till hösten. Just nu är det ett veligt läge som jag hoppas att vi snart ska komma igenom, men vi har ringat in hur allt är och jag tycker det ser lovande ut inför nästa säsong.

LÄS MER: Succétränarens makalösa säsong ”En dröm”

Fler lokala sportnyheter hittar du här