Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lilly Topic är nästa stjärna som lämnar Hylte/Halmstad efter förra säsongens stora framgångar. Bild: Roger Larsson
Lilly Topic är nästa stjärna som lämnar Hylte/Halmstad efter förra säsongens stora framgångar. Bild: Roger Larsson

Guldhjälten klar för Bundesliga – lämnar Hylte/Halmstad

Ännu en guldhjälte lämnar Hylte/Halmstad.
Centern Lilly Topic är klar för tyska Wiesbaden.
– Jag ser ser det som en utmaning och känner att jag borde ta chansen eftersom det är Bundesliga, säger Lilly Topic.

Hylte/Halmstads framgångsrika fjolår med SM-guld och GP-guld leder nu till att ännu en av lagets toppspelare får ett proffskontrakt utomlands.

Hanna Hellvig, Clarisa Sagardia, Ellen Amaral och Jacqui Armer har redan gjort klart med nya klubbar. Nu flyttar även landslagscentern Lilly Topic till Tyskland. 23-åringen har skrivit på för tyska VC Wiesbaden.

– Jag tycker det ska bli jättekul och ser fram emot att utvecklas i en så bra miljö och kunna fokusera på volleybollen till 100 procent, säger Lilly Topic.

– Jag vet att Halmstad kommer vara starka i år också, men när jag fick så många erbjudanden och vi vann så mycket förra säsongen så känner jag att jag vill ha mer. Nu får jag komma till en sjuk stark liga och tränaren (Benedikt Frank) var väldigt positiv så det känns bra väldigt bra.

När HP når henne är hon mitt uppe i att flytta ut från lägenheten i Halmstad. Närmast väntar nämligen ett EM-förberedande läger i Falköping från den 20 juli och därefter EM i augusti innan flyttlasset går till Tyskland.

– Klubben har varit i Bundesliga i flera år, tränaren är också ny och verkar väldigt bra och de har bra resurser.

Lilly Topic kom till Hylte/Halmstad efter spel på Riksidrottsgymnasiet i Falköping och i Lindesberg. Nu får hon chansen att spela utomlands.

– Lilly är en cool person, hon tar det stora steget från Sverige till Bundesliga för att hon har hälsosamma ambitioner. Hon kompletterar vårt mittblock med Anna Wruck och Nina Herelová idealiskt, säger Wiesbadens tränare Benedikt Frank i en kommentar.

LÄS MER: Efter kvalsuccén - Halmstadstjärnan het på proffsmarknaden

Räknar med lika starka trupper nästa säsong

Hylte/Halmstads sportchef Mårten Johansson, som tidigare sagt att han räknar med att svenska mästarna kommer ha en lika stark trupp kommande säsong som i fjol, är inte orolig.

– Vi har gjort klart rätt mycket. De närmaste dagarna avgörs var man hamnar med studier och då sätter sig det sista, säger Mårten Johansson som vill avvakta att man skrivit på avtalen också innan han går ut med något.

– Om jag tittar på kärnan på lineupen är den väl så stark redan, sedan gäller det att hitta den sista bredden också och ge egna förmågor chansen att ta steg för steg.

Hylte/Halmstad startar upp försäsongen den 2 augusti.

LÄS MER: Dubbla mästarlaget Hylte/Halmstad nobbar spel i Europa

LÄS MER: H/H:s guldlag splittras – två nya profiler lämnar

Fler lokala sportnyheter hittar du här