Varken Hylte/Halmstads damer eller herrar kommer att spela matcher i helgen på grund av covid-19-smitta bland spelarna.
Varken Hylte/Halmstads damer eller herrar kommer att spela matcher i helgen på grund av covid-19-smitta bland spelarna. Bild: Roger Larsson/arkiv

Fler spelare coronasjuka – lokala elitklubben ställer in

Sex spelare har drabbats av covid-19 i Hylte/Halmstad. Nu ställer klubben in samtliga fyra elitseriematcher i helgen – inklusive herrlagets seriefinal mot Sollentuna på lördag.
– Förhoppningsvis ska vi med denna veckans totala break vara i betydligt bättre kondition på måndag, säger sportchefen Mårten Johansson.

ANNONS
LocationHalmstad Arena||

Beskedet från Hylte/Halmstad kom sent på torsdagskvällen.

Covid-19 har spridit sig i både herr- och damlagen och därför ställs helgens dubbelmöten hemma mot Sollentuna (lördag) och Örkelljunga respektive Lund (söndag) in.

Damlaget tvingades dessutom redan i tisdags skjuta upp sin seriefinal mot Engelholm.

LÄS MER:Toppmötet inställt – misstänkt covid-19 i laget

– Efter helgen hade vi två fall i damlaget och ett i herrlaget. Sedan har det trillat på. Nu är vi uppe i sex bekräftade fall: fyra på tjejsidan och två på herrsidan, säger Mårten Johansson.

”Alldeles för stor risk”

Beslutet att inte spela matcherna i helgen togs enligt H/H-basen efter samråd med smittskyddet i Halmstad.

– De rekommenderade oss att hålla veckan ut och sade att ni kan inte spela i helgen för det är alldeles för stor risk att det ska bli fler inblandade då.

ANNONS

Hylte/Halmstad har redan tidigare bekostat egna coronatester för spelarna. Klubben arbetar nu för att viruset inte ska sprida sig ytterligare och har isolerat spelarna.

– Som tur är så ställde vi in träningen redan i måndags för att verkligen försöka få stopp på det. De som har symptom gör riktiga PCR-tester och till dem som är friska så har vi gjort ett hemmagymprogram som de får köra för att försöka hålla i gång kropparna, säger Mårten Johansson.

Är det någon som är allvarligt sjuk?

– Nej, vissa är nästan så att de inte vet om det. Någon har väl känt lite mer. Det är vältränade personer så det gör ju att det oftast biter mindre på dem och det brukar också rätta till sig snabbare. Så kommer vi bara ur detta som är nu så ska väl inte detta behöva störa oss direkt i slutspelet.

Pressat spelschema väntar

Nackdelen är att Hylte/Halmstad får ett hektiskt spelschema innan grundserien avslutas helgen 27–28 februari. Både damerna och herrarna har fyra matcher kvar att trycka in fram till dess.

Mårten Johansson säger:

– Det lär bli många matcher i följd och det är ju några andra lag som också är drabbade. Vi får hjälpas åt att försöka pussla ihop detta så att vi är någorlunda justa i hur vi väljer nya speldagar så att det inte blir helt kaos.

ANNONS

LÄS MER:Förbundet agerar efter lokala elitlagets gruppkramar

ANNONS