Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Golvade. Hylte/Halmstads herrar deppar efter finalförlusten mot Falkenberg.

Falkenberg GP-mästare efter derbyseger

Både Hylte/Halmstad och Falkenberg stod på fem Grand Prix-titlar var inför helgen. H/H var klara favoriter i finalen men lyckades inte stå pall mot Falkenberg.

Grand Prix-final herrar

Falkenberg 3

Hylte/Halmstad  2

(25-23, 22–25, 21–25, 25–23, 15–10)

– Det är en enorm besvikelse. Vi satte upp ett mål om att ta oss hit till GP:t och göra upp om guldmedaljen. Men i finalen gör vi bara två bra set i stället för tre, konstaterar H/H-tränaren Matthew Young.

Hylte/Halmstad, som fick en relativt smidig resa till finalen via 3–1 mot Örkelljunga i lördagens semi, slapp alltså möta stora, starka Linköping i finalen. Detta sedan Falkenberg, som i år fått bygga nytt, skrällt och för tredje gången den här säsongen besegrat östgötarna, nu med 3–2 i en sväng semifinal. 

Men Hylte/Halmstad klarade inte av favoritskapet i finalen.

– Jag vet inte om det blev för mycket press eller vad det blev men Falkenberg är ett finallag och vet hur det är att spela och de gör det bra, konstaterar Viktor Lindberg som var H/H:s klart bäste spelare med sina 25 poäng, en färre än brassen Alexandro Luna som Falkenberg ändå lyckades tygla ganska bra stundtals.

Ett passivt Hylte/Halmstad hamnade tidigt i underläge i Fyrishov i Uppsala, där Grand Prix numer avgörs efter flera år i Katrineholm. Falkenberg vann första set med 25–23 efter att ha varit i ledning från 5–4. Återigen var det stark servande som visade vägen.

Hylte/Halmstad, som redan vunnit två derbyn i år, kom tillbaka i set två och tre.

– I första spelar vi inte speciellt bra och det gör vi inte i andra heller men vi får med oss några extra poäng och då blir det 25–22, utan att det kändes som att det var vår förtjänst, menar Lindberg.

Bättre aggressivitet då i tredje set som vanns relativt klart och vid 9–5 i H/H-favör i fjärde set såg det tungt ut för de blåklädda.

– Jag säger inte att vi har rätt men vi tycker att vi får några domslut emot oss och vi tappar momentum. Det är dåligt att inte komma tillbaka men de servar bra och efter det känns det inte som att vi har någon attityd eller vilja att vända och vinna matchen. Det känns som att vi spelar det rätt i händerna på dem. 

Ja, skiljesetet blev ingen rolig historia med H/H-ögon sett. Tajt och jämnt fram till 6–6 men på något vis kändes det som att det lyste lite extra i Falkenbergsspelarnas ögon.

– Vi var för dåliga helt enkelt. Falkenberg gjorde vad de skulle och vi gjorde absolut inte det vi skulle, dundrar Lindberg.

HP i Uppsala

Fler lokala sportnyheter hittar du här