Förra Halmstadspelaren om konkurshotet: ”Inte så kul”

Hylte/Halmstad kan få oväntad hjälp i jakten på SM-guldet. Främsta utmanaren, tabelltvåan Örebro Volley, har hamnat i akut ekonomisk kris och kanske inte överlever säsongen ut.
– Det är så klart inte så kul, säger förra H/H-spelaren Cornelia Rosenqvist, 22.

ANNONS
LocationÖrebro||

Hylte/Halmstad leder damernas elitserie på maximala 45 poäng, men skuggas av Örebro – som har vunnit alla sina matcher hittills förutom just den mot H/H.

Men det är krisläge utanför planen hos Närkes volleybollstolthet med tio SM-guld på meritlistan.

I förra veckan framkom att Örebro Volley har stora ekonomiska problem. Klubben ligger enligt lokaltidningen Nerikes Allehanda efter med löner till både spelare och ledare samt med hallhyror.

– Läget är illa, ur den aspekten att med de ekonomiska utsikter vi har nu, så är det inte troligt att vi klarar oss säsongen ut. Så krasst är det, och det är jättetråkigt, säger Annsofie Erlingmark, styrelseledamot i Örebro Volley, till NA.

ANNONS

Hoppas på kommunen

Bakom ligger stora inkomstbortfall på grund av att elitseriematcherna måste spelas utan publik samtidigt som ungdomsturneringen Mikasa Challenge fick ställas in.

Örebro Volley har nu ansökt om extra ekonomiskt stöd från kommunen på 440 000 kronor. Svar väntas i nästa vecka.

Centern Cornelia Rosenqvist kom ny till Örebro från Hylte/Halmstad inför den här säsongen.

Hur är det att vara spelare när klubben är så illa ute?

– Alltså, det är inte så mycket som jag personligen kan påverka. Det är mer att försöka fokusera på det vi kan påverka – matcher och spel, våra träningar och kämpaglöden. Att vi fortfarande kan leverera på matcherna och fortsätta visa framfötterna, säger hon.

Kom de ekonomiska problemen som en överraskning för er spelare eller hade ni fått signaler om att det var så illa?

– Ordföranden mejlade oss att vi har det ekonomiskt tufft på grund av pandemin och uteblivna intäkter. Men att de har sökt extra inkomststöd hos kommunen.

”Utvecklats väldigt mycket”

Cornelia Rosenqvist säger att spelarna nu försöker hjälpa klubben på olika sätt, bland annat genom kampanjer i sociala medier.

– Vi har också ett Swish-nummer som är kopplat till klubbens bankgiro där folk kan bidra om de vill.

Rosenqvist, som kommer från Staffanstorp från början, spelade för Hylte/Halmstad åren 2017–2020.

ANNONS

Hur nöjd är du rent sportsligt med din första säsong i Örebro?

– Jag är väldigt nöjd. Jag känner att jag har utvecklats väldigt mycket som spelare tack vare ”Svante” (Jonas Svantesson, tränaren), men även att jag har fått ny motivation till att spela volleyboll med laget.

LÄS MER:Landslagstjej lämnar H/H för seriekonkurrent

ANNONS