Jubel i Hylte/Halmstad. Jonna Wasserfaller var en av de bästa i hemmalaget när H/H slog serietrean med 3–0 och tog elfte raka segern i Elitserien.
Jubel i Hylte/Halmstad. Jonna Wasserfaller var en av de bästa i hemmalaget när H/H slog serietrean med 3–0 och tog elfte raka segern i Elitserien.

Elfte raka segern för Hylte/Halmstad

Sviten av segrar blir allt längre. I går kom elfte raka segern för Hylte/Halmstad i toppmatchen mot Örebro.

ANNONS
|

Elitserien

Hylte/Halmstad 3

Örebro 0

(25–20, 25–23, 25–18)

– Det var jätteviktigt att vinna och skapa distans till Örebro på tredje plats i tabellen. Nu kan vi börja fokusera mot SM-slutspelet i stället för att titta nedåt, myser Tony Westman, tränare i Hylte/Halmstad.

Senast H/H förlorade i elitserien var för exakt tre månader sedan och det var just mot Örebro på bortaplan (1–3).

Sedan har det alltså blivit idel segrar och det mest anmärkningsvärda är att halländskorna har vunnit tio av de senaste elva matcherna med 3–0. Då är det ändå serieledande Engelholm och serietrean Örebro som stått för motståndet i de två avslutande matcherna.

ANNONS

– Vår högstanivå är bra, men den lägsta måste vi höja. I dag slappnade vi av för mycket och Örebro fick lite mer att säga till om i andra set, tycker Westman.

Efter till slut klara 25–20 i första tog gästerna kommandot i Halmstad arena i akt två och gick fram till ledning med 12–6, men hemmatjejerna skärpte till sig. Via 8-1 på de nio följande bollarna var H/H i fatt och förbi.

Det krävdes ändå hårt jobb i det sista och ett felaktigt slag gav H/H 2-0 i set efter 25–23.

I tredje set var det sedan aldrig något snack och det avgörande rycket kom när 12–10 blev 15–10.

– Örebro är duktigt i försvaret och det var det som knäckte oss när vi förlorade däruppe i oktober. Men den här gången behöll vi tålamodet och blev aldrig stressat, konstaterar Westman.

Den amerikanska stjärnan Tiana Dockery hade inte någon av sina bättre dagar, men då klev i stället båda mittenspelarna Nakeyta Clair, 17 poäng, och Jonna Wasserfaller, 11, fram.

– De hade rena lekstugan i dag, ler Westman nöjt.

ANNONS