Elektrikern vill ge Falkenberg en propp

Här räcker inte 220 volt. När Hylte/Halmstad stöter på Falkenberg i första SM-semifinalen på lördagen är det högspänning som gäller. – Vi är sugna på att vinna ett SM-guld i år, säger Philip Pettersson, 24.

ANNONS
|

Hylte/Halmstads landslagscenter och lagkapten vet allt om volt, parallellkopplingar och andra elektriska finurligheter.

När han inte spelar volleyboll arbetar han heltid som elektriker på Falkenbergs Elinstallation AB –och går hela dagarna omkring med ”Falkenberg” tryckt på ryggen på arbetskläderna.

Dessutom har han spelat fyra säsonger i Falkenbergs VBK och vann SM-guld med ärkerivalen 2014.

Så snacka om ett semifinalmöte det kan slå gnistor om.

– Det ska bli riktigt roligt. Det har alltid varit bra matcher mellan Falkenberg och Hylte genom tiderna så det tror jag att det kommer att bli nu igen, säger Philip Pettersson.

Hur speciellt är det för dig att möta Falkenberg?

ANNONS

– Det är alltid kul att möta gamla gänget. Det blir en rolig stämning i och med att man känner spelare och publik.

Hur mycket hets är det?

– Inte så farligt. Jag har aldrig varit någon sådan hetsspelare utan jag mest kör på bara.

Falkenberg är regerande svenska mästare, men fick nöja sig med tredjeplatsen bakom Linköping och Hylte/Halmstad i grundserien. H/H vann dessutom tre av fyra derbyn i serien, men Falkenberg knep Grand Prix-finalen i januari.

– Falkenberg har jättebra servemottagning så för oss gäller det att försöka knäcka den så att de får spela det stora spelet, säger Pettersson.

HP-sporten träffar honom när han precis har gått av fredagens pass på HFAB:s lägenhetsbygge på Söder i Halmstad. Han trivs med elektrikertjänsten även om det blir långa dagar med volleybollträning nästan varje dag efter jobbet, som börjar klockan sju varje morgon.

– Vi är 30 anställda så man känner alla. Det är ganska skönt att få träffa annat folk på dagarna så att det inte bara blir volleyboll hela tiden. Ibland måste jagsticka tidigare, men det har aldrig varit några problem.

Hejar kollegerna på Falkenberg eller Hylte/Halmstad?

– De säger väl att de hejar på mig, men de vågar väl inte erkänna, skojar Philip Pettersson.

ANNONS

Privat är han sambo med Emma Mårtensdotter, liberon i Hylte/Halmstads damlag, som spelar sin första SM-semifinal mot Örebro tre timmar före herrderbyt i arenan.

Vem av er har bäst chans att vinna SM-guld?

– Jag! Nej, båda har fruktansvärt bra lag så vi går efter att båda ska vinna samma år. Det roliga var, att när vi dejtade så var jag i Falkenberg och då vann vi båda SM-guld det året. Det hade varit kul att upprepa det.

Lite om: Philip Pettersson

Ålder: 24 år.

Bor: Halmstad.

Familj: Sambo Emma Mårtensdotter.

Intressen: Volleyboll, fiske.

Främsta meriter: SM-guld och guld i NM för klubblag med Falkenberg. 29 A-landskamper.

Aktuell: Spelar första SM-semifinalen (bäst av fem) med Hylte/Halmstad mot Falkenberg på lördagen.

ANNONS