Hittat formen. Emma Mårtensdotter, prisad som hemmalagets bäste spelare mot Gislaved, är kvitt sina ryggproblem och har hittat formen lagom till de stora matcherna i januari.
Hittat formen. Emma Mårtensdotter, prisad som hemmalagets bäste spelare mot Gislaved, är kvitt sina ryggproblem och har hittat formen lagom till de stora matcherna i januari.

Efter nya krossen: ”Får låtsas att det är jämnt”

För andra gången på tre veckor körde Hylte/Halmstad över Gislaved i derbyt. Segern var lagets sjunde raka och nu börjar H/H bli trött på enkla vinster.

ANNONS
|

Elitserien (D)

Hylte/Halmstad 3

Gislaved 0

(25–10, 25–20, 25–14)

– Senaste matchen vi hade lite puls i var mot Lindesberg den 6 november. Det är skönt att vinna, men man vill bli utmanad också. Vi saknar stora matchen, men i januari kommer allting med GP:t och sen Engelholm och Örebro så det blir roligt, konstaterar Hylte/Halmstads tränare Tony Westman.

”Lillasystern” från Gislaved har nog sällan varit så underlägsen som den här säsongen. 3–0-krossen i förra derbyt, då H/H släppte blott 48 bollar, följdes upp av en än mer överlägsen seger i Örnahallen.

Hylte/Halmstad angav tonen omgående genom 25–10 i första set. Andra set, där H/H bjöd på lite för många servemissar, var enda gången som gästerna hängde med hyfsat på resultattavlan, i alla fall ett tag. Men vid ställningen 13–13 kom hemmarycket då skicklige servaren Jonna Wasserfaller (tio poäng totalt varav fyra ess) smällde på med sin högerslägga och låg bakom tre raka poäng. Efter det lyckades GVK aldrig svara och Hylte/Halmstad kunde kosta på sig två missade setbollar och ändå vinna med 25–20.

ANNONS

Det mest intressanta i det tredje setet var Andréa Jacobssons inhopp. Spikerstjärnan, som gjort raketsnabb comeback efter sin korsbandsskada, fick inleda med några poänggivande servar och fortsätter ta viktiga kliv mot storformen.

– Det var en rätt bra match av oss, bättre än i senaste derbyt. Det enda jag egentligen saknade var vårt blockspel. Vi får inte ner så många poäng där men å andra sidan så kan de inte vinna mot oss utanför blocket heller så då kvittar det, tyckte Westman.

Emma Mårtensdotter har gäckats av ryggproblem under hösten men har nu fått ordning på den. Liberon stod för stark defensiv och bra mottagningar och blev för det belönad som bästa hemmaspelare.

– Jag är verkligen jättenöjd i dag. Jag har jobbat mig framåt och nu känns det som att jag har hittat formen igen och ryggen känns jättebra. Så det är perfekt tajming inför GP:t, säger Mårtensdotter.

– GP:t är ju höjdpunkten och då hade man gärna velat ha några tuffa matcher inför det. Nu får man nästan låtsas att det är jämnt. Men mot Svedala nästa helg hoppas vi att det kan bli lite tuffare.

Poängfördelningen för dagen var jämnt fördelad där samtliga händer levererade men flest plockade Tiana Dockery (11) följt av Wasserfaller och Nakeyta Clair på tio vardera.

ANNONS

I tabellen är H/H kvar som tvåa.

ANNONS