Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Efter kvalsuccén – Halmstadstjärnan het på proffsmarknaden

EM-kvalet blev en stor succé.
De svenska volleybolltjejerna hamnade plötsligt i rampljuset och Hylte/Halmstads centerstjärna Lilly Topic, 23, kan nu välja och vraka bland proffsanbuden.
– Jag har fått väldigt många förslag, men vi får se om jag känner mig redo, säger hon.

Lilly Topic är hemma i Halmstad igen.

Hon har fortfarande inte kunnat smälta framgången i EM-kvalet, där Sverige vann gruppen och tog sig till EM – för första gången på 38 år.

– Jag är väldigt trött i kroppen efter alla matcher och resor. Kvalet vi gjorde känns fortfarande obeskrivligt, men samtidigt är det mäktigt att få vara en del av det här framgångsrika laget. Bara att få spela med en världsstjärna som Isabelle Haak är fantastiskt – jag är starstrucked, skrattar Lilly.

Orinarie under EM-kvalet

H/H-spelaren, som nyligen tog SM-guld, var ordinarie som center hela kvalet och visade takter som kan ta henne ut i proffslivet i sommar.

Hemma vid köksbordet sitter hon nu med papper och penna och väger för och nackdelar mot varandra då anbuden trillar in i en strid ström.

– Det började redan efter första matchen mot Ukraina och sedan blev det fler och fler klubbar som hörde av sig. Visst har jag tänkt på att blir proffs tidigare – nu kan det plötsligt bli verklighet efter alla erbjudanden, säger Lilly.

– Men jag vet inte hur jag ska göra. Jag trivs väldigt bra i Halmstad och har fortfarande mycket att förbättra – som serven och vissa anfallsgrejer.

Tänkte slut som 15-åring

Lilly Topic har bosniska föräldrar men är född och uppvuxen i Smålandsstenar. Ett talangläger som 15-åring gjorde att hon valde att satsa på volleyboll.

– Jag ville egentligen sluta efter lägret, men ledarna tyckte att jag hade potential och därför flyttade jag till Riksidrottsgymnasiet i Falköping. Och tur var väl det – för jag hade inte suttit här idag om det inte varit för det där talanglägret.

Släkten i Bosnien följer Topic

Nu är Lilly, 1,87 lång, istället en av Sverige bästa volleybollspelare och har många som följer henne - både hemma i Sverige men även i Bosnien.

– När jag kom hem hade mina föräldrar förberett värsta mottagningen med svensk flagga, nationalsång och gula och blå ballonger överallt. Det var känslosamt såklart, men de är sjukt stolta över mig.

– Sedan brukar släkten i Bosnien fråga om länkar där de kan se mig spela och det känns jättekul att de vill följa mig.

Nu tar Topic sikte mot EM i augusti. Lottningen sker under torsdagen.

– EM har alltid varit en dröm och jag är taggad redan nu. Det ska bli sjukt kul att möta några av världens bästa lag.

LÄS MER: Hektisk vår för Topic – men först ska guldet bärgas

Fler lokala sportnyheter hittar du här