Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tränaren Almir Ljutovac och ordföranden Mårten Johansson synar guldbucklorna, men nu börjar arbetet inför nästa säsong i Hylte/Halmstad. Bild: Jari Välitalo
Tränaren Almir Ljutovac och ordföranden Mårten Johansson synar guldbucklorna, men nu börjar arbetet inför nästa säsong i Hylte/Halmstad. Bild: Jari Välitalo

Efter guldsuccén – stjärnorna lämnar Hylte/Halmstad

En vecka har snart gått sedan Hylte/Halmstad blev historiskt med fyra guld på en säsong.
Nu börjar arbetet för nästa år och redan har klubben en del nyheter att släppa.
En av H/H:s guldmakare har skrivit på för en proffsklubb och en annan slutar.

Det har varit en omtumlande vecka för Hylte/Halmstad sedan damlaget först blev svenska mästare förra onsdagen och herrlaget sedan gjorde om bedriften dagen därpå.

Men när en säsong är till ända börjar nästa för ordförande och tillika sportchefen Mårten Johansson, som tillsammans med herrtränaren Almir Ljutovac börjat dra upp riktlinjerna inför nästa säsong.

Ljutovac ser ut att bli kvar som tränare och förhoppningen är även att försöka behålla damtränaren Pedro Mendes, som gjorde sådan succé under sitt första år som H/H-coach.

– Målet är att få ihop tränarkonstellationen på samma sätt som nu, men det är många utmaningar. Pedro har en situation med familj och flickvän på andra sidan jordklotet, men vi hoppas att han ska fortsätta hos oss - ambitionen finns där, säger Mårten Johansson.

Passaren flyttar till Frankrike

Klart är dock att polacken Maciej Madej, som utsågs till ligans bästa spelare lämnar klubben. Passaren med stora block- och serveegenskaper har redan gjort klart med den franska klubben Ajaccio, där tidigare Hyltespelaren Kalle Sandberg varit proffs.

Ajaccio trillade dock ur högstaligan och får ta nya tag i division 2 nästa säsong.

Även på damsidan lämnar passaren. Argentinskan Clarisa Sagarida lägger skorna på hyllan och flyttar till pojkvännen i Tyskland.

– Hon slutar helt, säger Mårten Johansson.

– Och verkade väldigt nöjd med att hon fick kröna sina karriär med en titel, fyller Almir Ljutovac i.

Många gratulationer

I övrigt förs diskussioner med både de svenska och utländska spelarna och bland annat Michael Michelau har öppnat för en fortsättning i H/H.

– Det är ingen hemlighet att jag vill till en bättre liga i Europa, men samtidigt trivs jag så bra här att jag gärna stannar kvar, funderar amerikanen.

Gratulationerna har strömmat in sedan de dubbla SM-gulden säkrades och Johansson känner sig stolt över vad klubben åstadkommit.

Själv har han inga planer på att sluta.

– Nej, det är så jäkla roligt med volleyboll och det gör att jag inte kan låta bli, skrattar han och fortsätter:

– Sedan har det självklart varit en väldigt rolig vecka. Det är många som har hört av sig i Hyltebruk och Halmstad, men även internationellt. Jag har försökt smälta allt och ska titta på guldmatcherna igen när jag får lite distans till finalerna.

Två rookisar gjorde succé

Ljutovac har tagit ett SM-guld i Falkenberg som spelare och fyllde nu på prisskåpet med sin första SM-titel som tränare.

– Det har varit en krokig väg med problem som jag skulle kunna skriva en hel bok om, men nu känner jag bara glädje – och lättnad. Corona har hela tiden varit ett orosmoln, säger Almir.

Mårten Johansson är nöjd att klubben valde att satsa på Ljutovac och Mendes som inte hade mycket erfarenhet som tränare.

– Det gör gulden ännu häftigare. Två rookisar lyckades med det som klubben drömt om och satsat på. Killarna har skapat en härlig kemi, tycker H/H-ordföranden.

Nästa mål blir nu att försöka göra om årets bragd – det vill säga ta en kvadrupel.

– Det är många som redan har hört av sig på sms och vi hoppas att alla dessa kontaktbitar ska göra rekryteringen enklare. Men vi har en lång väg att gå. Vi vill gärna upprepa årets succé och även om det varit en fantastisk säsong finns det saker att förbättra.

Europa?

– Tanken finns där – en dröm! Men vi vill inte göra några stora hål i plånboken. Den dagen vi ser en total, positiv bild då ska vi också spela i Europa.

Fler lokala sportnyheter hittar du här