Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Nilsson och hans Hylte/Halmstad skaffade sig matchboll i finalserien efter att ha vunnit i Falkenberg i den första finalmatchen med 3–1. Bild: Robert Boman
Marcus Nilsson och hans Hylte/Halmstad skaffade sig matchboll i finalserien efter att ha vunnit i Falkenberg i den första finalmatchen med 3–1. Bild: Robert Boman

Efter finalkritiken: ”Jag börjar få lite rysningar nu”

Adrenalin, avgrundsvrål och fantastisk volleyboll.
Alla ingredienser fanns när Hylte/Halmstad vann den första finalmatchen mot Falkenberg.
– Vi spelade säsongens två bästa set i de två första seten, myste tränare Almir Ljutovac efter matchen.

Falkenberg 1

Hylte/Halmstad 3

(17–25, 17–25, 25–23, 24–26)

Inför finalserien mot Falkenberg var Hylte/Halmstads tränare Almir Ljutovac kritisk mot upplägget.

– Jag var kritisk mot att man som favorit skulle börja på bortaplan, men det är klart, har man vunnit första matchen är det jäkligt skönt att ha två hemmamatcher på sig att avgöra. Det finns för- och nackdelar med allt, säger han.

För efter en fantastisk volleybollmatch mellan säsongens två bästa lag på herrsidan stod till slut Hylte/Halmstad som segrare efter 3–1 i set.

– Jag tycker att vi inleder fantastiskt, sätter press på dem i serven, spelar jättebra blockförsvar på deras stora anfallsvapen och de två första seten var våra två bästa sammanhängande set på hela säsongen, berömmer Ljutovac.

– Vi har hög fokus, bra press och är aggressiva i alla moment och gör det skitbra.

Serveess avgjorde matchen

I tredje set blev det dock en liten dipp.

– Vi börjar missa mer i serve och de kommer undan med lätta poäng samtidigt som de får igång Faeez Alloush, säger Ljutovac.

– I fjärde kommer de in med mer självförtroende och vi försöker streta emot. Setet vacklar och vid 24–24 tar vi en timeout, de drar en serve i nät vilket vi hoppats på och så får vi med oss ett serveess på sista bollen. Jävligt skönt och förlösande. Jag börjar få lite rysningar nu...

Marcus Nilsson var en gigant på planen och noterades för 20 anfallspoäng under matchen.

Ändå var han inte helt nöjd med insatsen efter matchen.

– Jag är inte helt nöjd med min insats. Jag tycker att jag gör ganska många misstag som jag normalt sett inte gör, säger han.

Segerjubel i Hylte/Halmstad efter segern mot Falkenberg i den första finalmatchen. Bild: Robert Boman
Segerjubel i Hylte/Halmstad efter segern mot Falkenberg i den första finalmatchen. Bild: Robert Boman

Pang-pang-volleyboll

Men att det var en rolig finalmatch att spela, det fanns det ingen tvekan om.

– Enligt mig är det de två bästa lagen i Sverige som spelar finalen. Det är en rättvis final. Det är pang-pang-volleyboll och det är den volleybollen jag tycker om och den jag har upplevt genom hela min karriär. Det är skitkul det här, säger han med ett leende.

– För oss var det jätteviktigt att börja på ett starkt sätt, att sätta ner foten och visa vad vi är. Mentalt var det jätteviktigt.

Han höjer också ett varningens finger inför finalreturen i Halmstad på torsdag.

– Det är ett pang-pang-lag vi möter och när de har vind i ryggen då viner det runt oss. Det gäller att man trycker ner dem från början och håller dem nere. Så fort vi lättar lite på gasen är de där och då smäller det, säger han.

Fler lokala sportnyheter hittar du här