Duon satsar på beachvolley – vill ge sig ut på världstouren

De har tagit två SM-guld de senaste tre åren på beachvolley-SM. Peter Lundgren och Jakob Wijk Tegenrot, som förra säsongen spelade tillsammans i Hylte/Halmstad, satsning på beachvolley har verkligen tagit fart de senaste åren. …– Jag ser det som min grej nu, säger Peter Lundgren.

ANNONS
LocationTylösand||

De har tagit två SM-guld de senaste tre åren på beachvolley-SM. Peter Lundgren och Jakob Wijk Tegenrot, som förra säsongen spelade tillsammans i Hylte/Halmstad, satsning på beachvolley har verkligen tagit fart de senaste åren.…– Jag ser det som min grej nu, säger Peter Lundgren.

I herrarnas seniorklass är Peter Lundgren och Jakob Wijk Tegenrot en av favoriterna till att vinna årets SM-guld i beachvolley i Tylösand. Paret har varit i final de senaste tre åren och vunnit SM-guld två gånger.

Helt enligt planerna

Årets turnering har gått helt enligt planerna hittills. Duon spelar semifinal på lördagen efter att ha besegrat Björn Berg/Alexander Annerstedt i kvartsfinalen.

ANNONS

– Jag tycker vårt samarbete på planen är väldigt bra men samtidigt har vi spelat många år tillsammans nu, säger Wijk Tegenrot.

– Vi börjar bli gamla, eller jag i alla fall, skrattar Peter Lundgren.

– Nej men vi känner varandra väldigt bra och trivs med varandra.

Lundgren/Wijk Tegenrot är säkerligen revanschsugna efter förra årets snöpliga finalförlust. Då föll paret mot Linus Tholse och Viktor Jonsson i två raka set. Man tycker att konkurrensen i årets SM är snarlik jämfört med föregående år.

– Jag skulle säga att det är ungefär samma som förra året, säger Wijk Tegenrot

– Ja, jag håller med men sen är det några som har satsat, bland annat Jonatan Hellvig och David Åhman blir farliga, fyller Lundgren i och fortsätter:

– Jämfört med många andra så tränar vi inte alls mycket. Vi tycker själva att vi tränar mer nu än vad vi har gjort tidigare. Nu blir det i alla fall ett par pass i veckan.

Har funnit mer tid för beachvolleyn

De senaste åren har duon funnit mer tid för beachvolleyn än tidigare vilket gjort att man börjat snegla på att försöka testa vingarna utomlands på världstouren. Men som med så mycket annat grusades planerna de hade i år på grund av coronapandemin.

ANNONS

– Det är inomhus som alltid har varit det som vi satsat på så de första åren vi spelade hann man inte med så mycket beachvolley i och med att det var mycket med landslaget, säger Lundgren och fortsätter:

– Nu ser jag det som min grej och jag har verkligen fått en nytändning när jag inte satsar så mycket inomhus längre. Tanken var att vi skulle ut och spela på världstouren i år och för egen del känns det verkligen jättetrist att det inte blev något.

I semifinalen på lördagen väntar Jonatan Hellvig/David Åhman, duon som Peter Lundgren varnat för.

LÄS MER:Hylte/Halmstad landar tungt nyförvärv – förstärker med Hanna Hellvig

ANNONS