<strong>Spelat färdigt.</strong> Hylte/Halmstads anfallsspelare Andréa Jacobsson fick avsluta karriären med ett SM-silver.
Spelat färdigt. Hylte/Halmstads anfallsspelare Andréa Jacobsson fick avsluta karriären med ett SM-silver.

Därför lägger H/H-profilen av

Andréa Jacobsson kämpade sig tillbaka efter den svåra skadan och tog SM-silver i Hylte/Halmstad för ett par veckor sedan. Nu meddelar den landslagsmeriterade 30-åringen att hon lägger skorna på hyllan.

ANNONS
|

– Det var jätteviktigt att komma tillbaka och få sluta när jag själv vill, säger Andréa Jacobsson.

Många kommer säkert ihåg bilderna från förra säsongen då Jacobsson skrek ut sin smärta efter att ha slitit av korsbandet i höger knä i SM-slutspelet.

– Folk undrade redan då om det inte var dags att göra något annat, men jag hade inga planer på att lägga av. Den här säsongen har dock både huvudet och kroppen sagt i från och nu har jag gjort mitt. Det känns som rätt beslut, konstaterar Jacobsson.

Hon fortsätter:

ANNONS

– Ser jag tillbaka på min karriär så har jag gjort allt. Jag har tagit SM-guld, spelat sju år i landslaget och fått leva drömmen som proffs utomlands. Det är bättre och vara tacksam och nöjd för det jag fått uppleva inom volleybollen än att pusha sig får långt.

Andréa jobbar som förskollärare och ska börja ett nytt heltidsjobb på Kärleken efter sommaren, men hon tänker inte släppa kontakten med idrotten.

– Nä, jag är aktiv som person och gillar att röra på mig. Jag kommer att fortsätta på gymmet och sedan har jag hästarna, så jag kommer att ta upp ridningen lite mer.

Kan du tänka dig att bli tränare i framtiden?

– En tränarkarriär är inget jag känner för i nuläget, men jag trivs fantastiskt bra i Hylte/Halmstad och vill gärna vara involverad på något sätt, kanske i en administrativ roll.

Harplingetjejen har en lång karriär bakom sig. Andréa spelade först i Halmstad Volley innan flyttlasset gick till Riksidrottsgymnasiet i Falköping och sedan vidare till Sollentuna där hon var med och tog SM-guld 2007.

Efter ett par säsonger i Engelholm lämnade hon Sverige för proffsspel i franska kustlagen Vannes och Calais, därefter åkte hon hem för att spela i Katrineholm innan cirkeln slöts i Hylte/Halmstad.

ANNONS

– SM-guldet betyder självklart jättemycket för mig, men det jag är mest glad för är alla människor jag mött under mina år som volleybollspelare. Flera av dem har blivit mina absolut närmaste vänner.

Hon nämner tidigare förbundskaptenen i damlandslaget Tina Celinder Nygren, Lena Andersson, numera Norlander, i Sollentuna, sjukgymnasten Anna Staffansson i Halmstad samt Marcus Nilsson, den svenske storstjärnan i volleyboll.

Hon kommer bli saknad i laget.

– Vi tappar en bra spelare och det är beklagligt, men samtidigt är det inget som förvånar. Andréa har haft en tuff säsong, men gjort en fantastisk rehab och kom tillbaka snabbare än vad vi trodde, säger Tony Westman, tränare i Hylte/Halmstad.

ANNONS