Därför blev det inget SM-guld för Hylte/Halmstad

Hylte/Halmstad fick nöja sig med SM-silver. Engelholm var för starkt i finalen i Halmstad arena.

ANNONS
|

Hylte/Halmstad 1

Engelholm 3

(27–29, 20–25, 25–17, 19–25)

Skånskorna tog tredje raka SM-guldet efter 3–1 i matcher.

– En besvikelse! Vi fick inte hål på Engelholm i dag och det är bara att gratulera dem efter en bra försvars- och blockinsats, säger Hylte/Halmstads tränare Tony Westman.

En rödgråten Andréa Jacobsson håller med.

– Jag har varit betydligt mer ledsen efter andra SM-finalförluster, men jag tycker att det här laget förtjänar ett bättre öde. När vi spelar som bäst är vi sjukt bra.

Den här gången räckte det inte.

ANNONS

H/H hamnade i tidigt underläge, men kämpade sig tillbaka och var trots 21–24 på vippen att ta första set efter att själva haft två setbollar. Engelholm vände i sin tur tillbaka och kunde skaffa sig ett psykologiskt övertag via 29–27.

– Jag tror att mycket avgjordes där. Vi spelade upp oss och hade två setbollar, men sedan rann det av oss, tycker Westman, som fick se skånskorna dra i från till hela 11–3 i inledningen av andra set.

Hemmatjejerna kom tillbaka en gång till och var till och med i ledningen med 14–13 innan Engelholm gjorde ett nytt ryck och vann setet med 25–20.

I tredje set spelade hemmalaget bländande och reducerade till 1–2 i set. Men i fjärde tog gästerna ett stadigt grepp om matchen och drog i från till 20–14 – ett försprång man höll hela vägen fram.

Matchbollen slog Hylte/Halmstads Stina Rix bort och då bröt det stora guldjublet ut. Mitt i smeten hamnade guldmakaren, tränaren P-A Sääf, som var glad som en speleman efter det tredje raka guldet.

– Det är samma princip varje gång. Vi bygger från noll och lyckas igen. Det är rätt fantastiskt, skrattar halmstadbon P-A.

ANNONS

– Redan i oktober började vi förbereda oss mentalt och lade väldigt mycket tid på serve och servemottagning. Hade vi inte gjort det så hade motståndarna brutit ner oss, men tjejerna vet vad det vill.

Hylte/Halmstad får komma igen. Frågan är hur många som försvinner efter säsongen?

Amerikanskorna Nakeyta Clair och Tiana Dockery kommer knappast tillbaka. Dessutom kan landslagscentern Jonna Wasserfaller bli proffs – om hon får rätt anbud.

ANNONS