Det ser ut att lösa sig för Marcus Nilsson som vill spela i både Hylte/Halmstad och IBB Polonia från London den här vintern.
Det ser ut att lösa sig för Marcus Nilsson som vill spela i både Hylte/Halmstad och IBB Polonia från London den här vintern. Bild: Roger Larsson

Beslutet: Han får spela i både Sverige och England

Marcus Nilsson, 38, vill spela i både Sverige och England. Han har fått klartecken från CEV – det europeiska Volleybollförbundet.
– De har inget att invända och nu ligger bollen hos svenska Volleybollförbundet, säger Nilsson.

ANNONS
|

Marcus Nilsson har varit proffs i sju länder och vunnit Champions League i ryska superlaget Lokomotiv Novosibirsk under en karriär som omfattar i stort sett 20 lyckosamma år.

Sedan en säsong tillbaka spelar den tidigare världsstjärnan i moderklubben Hylte/Halmstad, men skrev i somras på ett korttidskontrakt för IBB Polonia från England.

Åttondelsfinal i Europa

Klubben har gått vidare till åttondelsfinal i CEV-cupen, där OK Nis från Serbien väntar i december. Nilsson har därför undersökt om han kan spela matcherna i Europacupen för det brittiska laget och i samma veva förstärka Hylte/Halmstad i jakten på en GP-plats.

– Det europeiska förbundet har inga problem med att jag skriver på för Hylte/Halmstad och samtidigt spelar för Polonia i CEV-cupen. Så länge jag inte har några internationella åtaganden i mitt hemland fungerar det att vara registrerad för två klubbar, säger Marcus Nilsson.

ANNONS

Det finns dock en hake.

– De nationella förbunden har olika regler och bollen ligger just nu hos det svenska volleybollförbundet. Får jag klartecken är det bara att tuta och köra. En i så fall perfekt lösning för mig – det kan inte bli bättre.

Nilsson orolig för skador

Hylte/Halmstad ligger just nu på tredje plats i elitserietabellen, men det är jämnt och för att kvalificera sig för GP-slutspelet, som är tänkt att avgöras i Uppsala i januari, krävs det att vara bland de fyra främsta när strecket dras efter nio omgångar.

Elitserien fortsätter som tidigare trots hårdare virusrestriktioner och i helgen åker H/H för att möta Floby, men Nilsson oroar sig för att spelare kommer drabbas av skador när fysträningen minimeras.

– Det är många som kommer att få problem om vi inte kan sköta vår träning ordentligt. Fysbiten är basen i all idrott och det kommer att bli skador om vi inte kan hålla igång. Just nu är rekommendationerna at inte gå till gymmen och då bör man inte göra det.

– Men det gäller att hitta alternativ. Det går att göra mycket hemma och sedan ha fysträning när vi tränar med boll. Det är inte optimalt. Därför gäller det att vara smart, konstaterar Marcus Nilsson.

ANNONS

LÄS MER: Halmstadstjärnan erbjuds femårskontrakt i England

ANNONS