Isländskan Thelma Gretarsdottir slog in matchbollen och såg till att Hylte/Halmstad nu bara är en match från SM-semifinal mot Örebro.
Isländskan Thelma Gretarsdottir slog in matchbollen och såg till att Hylte/Halmstad nu bara är en match från SM-semifinal mot Örebro. Bild: Roger Larsson

Bara en match från SM-semifinal: ”Rätt attityd”

Matchboll Hylte/Halmstad!
Efter tre raka set mot Gislaved i en näst intill fullsatt Örnahallen är Hylte/Halmstad nu bara en seger från SM-semifinal mot Örebro.
– Nu har vi avgörandet helt i egna händer att avgöra snabbt, säger isländskan Thelma Gretarsdottir.

ANNONS
|

Hylte/Halmstad 3

Gislaved 0

(25–15, 25–21, 25–21)

Efter att den 14 matcher långa segersviten oväntat brutits i den första SM-kvarten borta mot Gislaved (2–3) har Hylte/Halmstad börjat hitta slutspelsformen igen och 3–1 hemma i Halmstad arena i onsdags följdes nu upp av tre klara setsegrar i den andra hemmaarenan, Örnahallen i Hyltebruk.

– Jag tycker att vi visar en helt annan attityd och visar att vi ska vinna på hur vi spelar – inte hur Gislaved gör det, påpekar den vänsterhänta spikern.

ANNONS

Jodå, Hylte/Halmstad satte plattan i mattan från första serven.

Efter ett ryck från 2–3 till 9–3 och ett nytt från 9–4 till 16–4 kunde hemmalaget enkelt vinna första set, 25–15.

Visserligen inledde H/H andra set något trögare när den småländska grannen med spikern Crystal Burk i spetsen tilläts komma åt bättre i sitt anfallsspel fram till 4–9.

Men redan vid 11–10 var Jonna Wasserfaller och hennes lagkompisar ikapp och förbi och när 16–16 blev 21–17 kunde till slut lagkapten Wasserfaller smälla in setbollen till 25–21.

När hemmalaget sedan gick fram till 10–6 i tredje set tycktes det bli en enkel resa.

Bara för att plötsligt vara i underläge 11–12.

Men när Tea Andric vid 18–17 visade vägen genom att diagonalsmasha in både 19–17 och 20–17 och följa upp med att även sätta 21–18 i golvet släppte Hylte/Halmstad aldrig greppet och Thelma Gretarsdottir kunde avgöra.

– I första matchen gjorde vi alldeles för många egna misstag. Men det handlar om att vara fokuserad och när vi var det i dag blev det också färre missar, analyserar Gretarsdottir.

Tränaren Tamas Kaszap nickar instämmande:

– Nu har vi visat att vi klarar av att spela med press på oss, konstaterar han och var extra belåten med anfallsspelet och blocket.

ANNONS

– Nyckeln är att våga gå för det och det har vi gjort i de två senaste matcherna. Och det ska vi fortsätta med i nästa match så att vi sedan kan fokusera på semifinalen. Men som sagt, jobbet ska göras också.

ANNONS