Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Australiens stora stjärna Sam Kerr firar efter att ha gjort mål i vänskapsmatchen mot Sverige i Melbourne i november förra året som 'The Matildas' vann med 4–0. Arkivbild.
Australiens stora stjärna Sam Kerr firar efter att ha gjort mål i vänskapsmatchen mot Sverige i Melbourne i november förra året som "The Matildas" vann med 4–0. Arkivbild. Bild: Asanka Brendon Ratnayake/AP/TT

VM-premiären flyttas – biljettrycket för stort

Australiens första match i fotbolls-VM på hemmaplan i sommar har flyttats till en större arena för att möta biljettefterfrågan.
– Det kommer att bli en otrolig start för fotbolls-VM i år, säger Sarai Bareman, ansvarig för damfotboll hos Fifa.

Värdnationen Australiens första match i världsmästerskapet, mot Irland, skulle enligt de ursprungliga planerna ha spelats på Allianz Stadium i Sydney med en publikkapacitet på 42 500 åskådare.

Men efterfrågan på biljetter har varit så stor att arrangörerna nu beslutat att flytta matchen till Olympiastadion i Sydney som kan ta in 82 000 åskådare.

VM-turneringen, som Australien och Nya Zeeland delar värdskapet för, inleds den 20 juli med en match mellan Nya Zeeland och Norge på Eden Park i Auckland som kan ta in 50 000 åskådare. Senare samma dag spelar Australiens "The Matildas" sin inledande match mot Irland.

– Det kommer att bli en otrolig start för fotbolls-VM i år. Två helt enorma matcher säger Sarai Bareman, ansvarig för damfotboll hos Fifa och fortsätter:

– Vi förväntar oss att över 100 000 fans ska fylla dessa två arenor och få uppleva öppningsdagen för damernas fotbolls-VM.

Fotbolls-VM avgörs 20 juli–20 augusti. Sverige inleder mästerskapet mot Sydafrika i Wellington den 23 juli. I gruppen spelar också Italien och Argentina.