Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Patric Hörnqvist är aktuell för VM-spel sedan Pittsburgh åkt ur Stanley Cup. Arkivbild.

VM-intresse för Pittsburghduon

Patric Hörnqvist och Carl Hagelin åkte ur Stanley Cup-slutspelet med Pittsburgh. Landslagsledningen kommer att ta kontakt med bägge.

Det finns en del frågetecken kring bägge två, bland annat när det gäller deras fysiska status.

Båda har missat matcher i Stanley Cup-slutspelet, Hörnqvist två matcher i den första slutspelsomgången mot Philadelphia och Hagelin de tre första matcherna i andra omgången mot Washington.

Båda har dessutom nyligen blivit föräldrar, Hagelin för första gången och formstarke Hörnqvist, fem mål och elva poäng på tio slutspelsmatcher, för andra gången.

- Vi har pejlat av dem med familjesituation och sånt, men vi håller kontakten och så får vi ta besluten därefter, sade Grönborg som berättade att de inte har pratat med duon efter slutspelsuttåget.

Nashville kvar

Svensklaget Nashville tog kvartsfinalserien mot Winnipeg till en sjunde och helt avgörande match som spelas natten till fredag. Den vill säkert landslagsledningen invänta innan de tar beslut hur de vill fylla på sina fyra återstående utespelarplatser i VM-truppen.

I Nashville finns ju heta målskyttar som Filip Forsberg och Viktor Arvidsson – två mål vardera i natt – samt backen Mattias Ekholm och forwarden Calle Järnkrok.

Dessutom ska kontakt tas med San Joses anfallsduo Marcus Sörensen och Melker Karlsson som åkte ut natten till måndagen.

"Riktigt nöjda"

Tre Kronor hade en frivillig isträning på tisdagen, men alla spelare fanns på plats i Royal Arena för möten om lagets läge just nu. De tre första matcherna har gett tre segrar och på onsdagskvällen väntar Österrike.

Bokslutet, eller snarare delturneringsrapporten, lyder:

- Det vi är riktigt nöjda med är spelet i egen zon, på sex matcher (Sweden Hockey Games inräknat) har vi bara släppt till tio målchanser i stationärt spel. Det tycker vi är riktigt, riktigt bra. Sedan är det vissa saker som vi tycker vi kan tajta till, som presspelet,. Dessutom kan vi skjuta lite mer, i bland blir det lite för mycket passningar, säger Grönborg.