Sirius Mohammed Saeid gjorde första målet på nya arenan och fick sedan fira en 3–2-seger mot AFC Eskilstuna.
Sirius Mohammed Saeid gjorde första målet på nya arenan och fick sedan fira en 3–2-seger mot AFC Eskilstuna.

Vinst i premiären på Nya Studenternas

Fyra minuter och fyrtiotre sekunder. Så kort tid tog det för Mohammed Saeid att göra det historiska målet på Nya Studenternas i Uppsala.

ANNONS
|

Den nya arenan är bara klar till hälften och vindarna som drog förbi byggbodarna, grävskoporna och in över det nya, mörkgröna konstgräset var iskalla men Sirius spel värmde hemmapubliken desto mer.

Saeids historiska 1–0-mål kom på en retur efter att Eskilstunamålvakten Mihail Ivanov boxat ut bollen och på den returen stötte hemmaspelaren in målet som han sett framför sig ett antal gånger:

- Det är ju tre månaders försäsong så man hinner tänka och det kändes som mitt mål, säger 28-åringen och skrattar.

ANNONS

"Ska vara med"

Den här måndagskvällen lekte livet, och det till trots att han inte fick spela från start i premiärsegern borta mot Kalmar FF.

- I början av säsongen har tränarna tänkt köra med andra spelare på ett annat sätt. Så det var bara för mig att kriga och visa att jag ska spela och det har jag gjort även om jag inte spelade så mycket under försäsongen heller. Det är skönt att jag bevisade att jag ska vara med.

TT: Vad tyckte du om den nya planen?

- Den kändes bra. Nytt konstgräs är alltid skönt även om det var lite strävt. Jag tycker att planen är perfekt. Den funkade bra för mig, säger Mohammed Saeid.

Och den fungerade även fint för lagkamraten Karl Larson som gjorde sitt första allsvenska mål i karriären förra veckan och nu minst sagt oväntat gjorde mål även i hemmapremiären.

ANNONS

Siriusbacken har aldrig gjort mål i två matcher i rad men Saeids fina petning fram till Larson gav 2–0 i den 18:e minuten.

- Det är lite sjukt faktiskt, men han är i bra form. Och det blev ett riktigt bra avslut. Han kanske blir anfallare till slut, säger Saeid.

Haglund ökade på

Förra årets interna skyttekung i Sirius, Philip Haglund, fyllde på med 3–0 innan paus men även AFC:s Malmölån Abi Nalic hade nätkänning innan halvtidsvilan när han med sträckt vrist tryckte i väg bollen via stolpen och in förbi en chanslös Lukas Jonson i Siriusmålet.

I andra halvlek lyfte Eskilstuna upp spelet och hade några fina chanser medan Sirius mestadels bevakade sin ledning.

Den taktiken lönade sig för hemmalaget även om Eskilstuna reducerade ännu en gång, på tilläggstid.

- Sista minuten var ganska svettig men vi får skylla oss själva. Nästa gång får vi täppa till luckorna bättre och kanske ha en ännu större ledning, säger Mohammed Saeid.

ANNONS

Att Sirius startat med två raka vinster kan jämföras med förra året då Uppsalalaget bara vann en match på de tretton första omgångarna:

- Men det är ett annat spel och andra spelare som tänker på ett annat sätt. Det är mer bolltrygga spelare i laget nu, spelare som är bättre på att behandla bollen och konstgräs som funkar bra med de spelarna vi har i truppen. Alla är trygga och självförtroendet på topp, säger Saeid.

TT

ANNONS