Hedvig Lindahl tog säkert hand om bollen i genrepet mot Sydkorea.
Hedvig Lindahl tog säkert hand om bollen i genrepet mot Sydkorea.

Viktig nolla för Lindahl

Förstamålvakten Hedvig Lindahls matchovana är ett orosmoln inför fotbolls-VM. Men under 90 minuter mot Sydkorea syntes inte mycket av det.

ANNONS
|

Hon är en av de mest givna i Sveriges startelva till VM-premiären mot Chile den 11 juni. Men Hedvig Lindahl, 36, har inte haft någon bra uppladdning inför mästerskapet.

Under våren fick hon allt mindre speltid i Chelsea och det stod snart klart att hon av konkurrensskäl tvingas lämna Londonklubben inför nästa säsong.

Därför var landskampen mot Sydkorea, där Lindahl fick spela hela matchen, ett viktigt genrep även för henne.

- Det kändes bra. Med övervikt bra ingripanden. Det var några som kunde ha blivit lite bättre, men generellt sett bra, säger hon.

ANNONS

Mental anspänning

När Sverige mötte Sydkorea i tisdags, i en inofficiell match på 3x30 minuter, fick de tre svenska målvakterna (utöver Lindahl även Zecira Musovic och Jennifer Falk) varsin halvtimme.

Men i genrepet fick förstamålvakten all speltid själv.

Den fysiska ansträngningen är inga problem, konstaterar hon. Däremot var genrepet ett viktigt mentalt test.

- Jag tänkte i halvtid på att jag måste fortsätta pusha i 45 minuter till. Man ska orka med den mentala anspänningen i 90 minuter, säger Lindahl.

- Men det gick ganska lätt tycker jag.

"Otroligt målmedveten"

Magdalena Eriksson, lagkamrat i både landslaget och Chelsea, är inte heller orolig.

Hon har tillsammans med Jonna Andersson, också hon både i Chelsea och i Blågult, under våren försökt stötta Lindahl. Trots att det egentligen inte har varit nödvändigt.

- Hedvig har varit otroligt målmedveten och satsat mot VM. Jag är jätteimponerad över hur hon har hanterat sin situation, så jag har egentligen inte känt att hon har behövt stöttning, säger Eriksson.

ANNONS

- Givetvis har vi pratat med henne, och när hon väl har fått spela i Chelsea har vi försökt att peppa henne extra mycket. Men jag är inte orolig för Hedvig, hon är såpass rutinerad och trygg i sig själv.

TT

ANNONS