Chelseaspelarna fick fira direkt när Eden Hazard gav Londonlaget en tidig ledning mot Brighton.

Viktig islossning för Londonlagen

|

Chelsea har haft det tungt på sistone med fyra raka oavgjorda resultat. Senast i veckan krävdes det en straffläggning för att besegra Championshiplaget Norwich i FA-cupen, där man dessutom fick både Alvaro Morata och Pedro utvisade. Mot Brighton borta i Premier League fick dock Londonlaget ett skönt formkvitto – och det snabbt.

Redan efter sex spelade minuter hade Eden Hazard och Willian gett Chelsea en 2–0-ledning. Efter ytterligare två mål i andra halvlek, ännu ett av Hazard och ett av Victor Moses, skrevs slutresultatet till 4–0.

Islossning blev det även för Londonkollegorna Arsenal, som hade en ledning med just 4–0, fast bara efter 22 minuters spel mot Crystal Palace. Det räckte för Arsenal, som till slut vann med 4–1.

Även Manchester United vann, men med desto större bekymmer. Anthony Martials kyliga målavslut blev matchens enda i en jämn drabbning på bortaplan mot Burnley.

Inget av alla dessa topplag lyckades dock närma sig Manchester City i täten, för de vann också.

3–1 mot Newcastle blev resultatet av ett hattrick av Citys argentinske forward Sergio Aguero.