Djurgården vann premiären borta mot Östersund efter att Marcus Danielsson, mitten, gjort matchens enda mål.
Djurgården vann premiären borta mot Östersund efter att Marcus Danielsson, mitten, gjort matchens enda mål.

"Vikarien" Danielsson frälste Djurgården

Snacka om drömdebut.  Marcus Danielsson kastades in från start som mittback i Djurgården och gjorde själv matchens enda mål borta mot Östersund.

ANNONS
|

Jonas Olsson skadade sig i cupsemifinalen mot AIK och i veckan har Jacob Une Larsson varit sjuk. Det gjorde att Marcus Danielsson började känna att det var dags för den riktiga debuten i Djurgårdens tröja redan i den allsvenska premiären.

- Ja, man har haft det lite på känn, säger Marcus Danielsson.

När han spelade i Sundsvall var Östersundsmötena lite av derbyn med fullsatta läktare. Men med 2000 tillresta bortasupportrar fick han även den här gången stort stöd från läktaren.

ANNONS

- Jag har ju varit här många gånger och det är lite extra skönt att göra mål på Östersund. Fantastiskt stöd från fansen, vi har det ju tufft anfallsmässigt och deras stöd hjälper oss att hålla hela vägen.

Långa anfallare

Östersund satsade på tyngd framåt men nye Dino Islamovic i par med Alhaji Gero kom inte till avslut som Graham Potter hade hoppats. Saman Ghoddos fick kliva ner i banan när både Tesfaldet Tekie och Curtis Edwards saknades på mittfältet. Ghoddos försvann från anfallsspetsen, där Hosam Aiesh och Ken Sema var de stora hoten.

- Vi hade inte tänkt att de skulle spela så. Så vi blev lite förvånade. Jag vet inte om det gynnade oss, säger Marcus Danielsson.

Försvaret ser ut att bli en nyckel för att Djurgården ska fortsätta vara ett topplag. Efter att ha tappat många av fjolårets poängmakare blir det möjligen en tät defensiv som kommer att ta Djurgården mot toppen.

ANNONS

- Ja, det är något vi snackat om mycket och tränat på, säger Danielsson och får medhåll av sin tränare Özkan Melkemichel.

- Vi håller nollan igen, det känns som att om vi gör ett mål så vinner vi matcherna, säger Dif-tränaren efter lagets sjunde raka nolla.

Tränat defensiven

Och det är ingen slump om man ska tro Melkemichel.

- Vi har jobbat stenhårt hela vintern för att satsa på defensiven. Sedan kommer det inte alltid se ut som i dag, Östersund är Sveriges mest bollskickliga lag, då blir man nedtryckt. Danielsson har inte spelat så mycket hittills men gör det jättebra.

Medan Djurgården har tappat sina stjärnor har Östersund lyckats få sina att stanna. Men i premiären fick inte Graham Potter ut allt.

ANNONS

- Vi startade bra men gör ett misstag på en fast situation. Sedan har vi en bra chans som vi borde ha satt. Vi gör ett misstag, det gör inte Djurgården, säger Östersundstränaren.

TT

ANNONS