Victor Rosleff i rampljuset igen

Sedan Victor Rosleff tog steget och provade sina vingar för tre år sedan i den svenska travsporten med Halmstad som hemvist har det nästan gått som på räls för honom på tävlingsbanan.

ANNONS
LocationHalmstadtravet||

Förra året var en eriksgata för honom. I år är det en tuff resa mot rekordsiffrorna men han får allt större chanser i rampljuset. Han har stort förtroende hos många tränare och inte minst från Jerry Riordan.

En häst som Rosleff har god hand med är Riordans Zanna Jet som i ett sprinterlopp på hemmabanan vann efter ledning från start till mål.

– Hon var riktigt bra och tussarna sitter kvar i öronen, ler Victor.

Bråkade en del

Robert Bergh lämnade återbud och Thomas Uhrberg fick hoppa upp bakom Kantens Rose. Stoet bråkade en del innan defileringen men damen samlade ihop sig till och under loppet. Hon pressades främst av en tapper Beethoven och för segern krävdes det nytt rekord 1.13,3.

ANNONS

– Hon var riktigt bra, betonar Thomas och ger tummen upp.

Iwan Boko tog sjunde segern i fin stil men efter 25 segerlösa lopp fanns en del frågetecken. Omstarten rubbade inte Wilhelm Paals planer som sedan under resans gång hittade rätt nycklar och segern var aldrig hotad.

Untersteiner nöjd med derbyt

Peter Untersteiner med en tredjeplats i bagaget från tyska derbyt visade upp ytterligare en treåring med potential i La Sassicaia.

– Hon är väldigt sen i växten men en lugn häst. Jag var förstås nöjd med Toto Barosso i derbyt och ett unikum att han hittade rätt med benen när galoppen kom kort efter start.

Super Express S.W. har också goda kunskaper och Johan Untersteiner andas optimism efter treåringens första seger.

– En fin häst som är något nervös och har mer att lära, konstaterar tränaren.

Sedan i somras finns Hector Eck hos Tomas Malmqvist på Jägersro och i tredje starten i den nya regin knäckte fyraåringen motståndarna från dödens på nya rekordet 1.12,9 med Ken Ecce i vagnen.

Fakta: Rätta V4-raden

1–2–4–6 (lopp 1–4)

4 rätt: (5 043) 324 kr.

LÄS MER:Halmstads nya stjärnskott – kan få pris efter guldet

ANNONS