Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tinne Wilhelmson Silfven och Don Auriello var tillbaka i gammalt gott slag i küren.

Veteranen fick ett skönt besked på "Anton"

Isabell Werth dansade med Weihegold och så långt var allt precis som väntat i Top 10-dressyren. Liksom att Patrik Kittel är svensk dressyrs nummer 1 – i sin egen tävling slog han till med svenskt rekord. Samtidigt gav en veteran beskedet att hon och en trogen vän har mer att ge på den stora scenen.

Tinne Vilhelmson Silfvén siktar mot världscupfinalen i Scandinavium i april – och ett förmodad sista stort framträdande med mångårige partnern Don Auriello, "Anton" kallad. Hon och den 16-årige valacken är inte där än, det krävs ytterligare intjänade kvalpoäng och de ska tas i USA i vinter.

Som det såg ute i Top 10-küren bör det bli ett besök i Göteborg.

Ekipaget rev ned applåder, domarna gav 82,745 procent och Vilhelmson Silfvén strålade efter framförandet till låten Good Vibrations som gav femteplatsen

- Jag hade en jättefin känsla. Så där som att komma tillbaka i gamla fotspår. Jag kunde rida framåt, rida på. Det är så underbart att rida här inne i Friends, men han var också väldigt trygg och fin.

Finns mycket kvar

"Anton" har gått starkt i världscupen i höst och visade på nytt att det finns mycket kvar i honom trots de tidigare skadeproblemen.

TT: Var det här kvittot på hans kapacitet du väntat på?

- Ja, det har jag önskat. Han har känts så fin, så det borde komma, har jag tänkt.

Nu får "Anton" ta det lugnt ett tag innan han åker till Florida där Vilhelmson Silfvén stannar fram till slutet av mars.

- Han får gå ut i skogen, mysa och promenera. Vi trappar ned lite innan han ska resa, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

I januari väntar världscupskval i Wellington.

Therese Nilshagen gjorde sin nya kür för första gången på Dante Weltino. Lite upp och ned, hackigt emellanåt men på det hela taget lovande. Det räckte till 80,870.

Juliette Ramel red till det tilltänka VM-programmet (küren ställdes in i Tryon) men den här gången på valacken Wall Street som gjorde sin första internationella start. Poängprocenten stannade på 76,705.

Jenå belåten

Förbundskaptenen Bo Jenå hade även han en bra helg.

- Tre ryttare över 80 procent, svenskt rekord och personbästan. Det är starkt. Det här är som ett mästerskap med väldigt bra ekipage. Det är sällan man ser så bra resultat på en normal tävling som inte är ett mästerskap, säger han.

Främst Kittels 85,875 på Delauney, som räckte till andraplatsen och svenskt rekord, imponerade men Jenå gladde sig även mycket åt Vilhelmson Silfvén och Don Auriello.

- De har gått bra i Herning och Stuttgart i världscupen men i dag kom det där sista fram, som hon vet finns, säger Jenå.

Tror på trio i Göteborg

Jenå tror att Sverige kan ha tre ekipage i världscupfinalen i Göteborg i april.

- Visar de sån här klass som i dag har jag höga förhoppningar. Jag hoppas på att ha med tre där, säger han.

Det stora målet för alla ryttare är annars EM i Rotterdam i augusti. Ett mästerskap Jenå ser som mycket viktigt trots att OS-platsen säkrades i VM nyligen.

- Hur det än är kan domarna som dömer i Rotterdam var samma som dömer i Tokyo 2020. Har man gjort det bra i ett mästerskap finns det i domarnas bakhuvud, säger Jenå.