Veteranen försvarade sitt SM-guld i windsurfing

Fyra segrar på fyra race. Per Boström visade att han är överlägset bäst i Sverige när windsurfing-SM avgjordes i Tylösand i helgen.

ANNONS
|

Per Boström från Åmål dominerade tävlingarna fullständigt. Han vann samtliga fyra race som kördes och kunde försvara sitt SM-guld i formula-klassen från förra året.

– Det här var helt klart över förväntan. Det hade jag inte räknat med när jag kom hit, säger Boström efter tävlingarna.

I formula-klassen tävlar alla windsurfare samtidigt. Det gäller att så fort som möjligt ta sig igenom en bana som markeras av utplacerade bojar.

– Man ska vara så nära ideallinjen som möjligt och det lyckades jag ganska bra med. Jag har även haft bra fart hela helgen och sen hade jag en jävla tur under något race också, säger Per Boström som är 40 år gammal och tävlade för första gången i Tylösand 1988.

ANNONS

Han har tidigare under säsongen vunnit samtliga deltävlingar i svenska cupen och i helgen visade han än en gång att gammal är äldst.

– Det är väl skönt. Men jag tycker att det är lite för få juniorer som är med. Man ska inte ligga i topp när man är 40. Men det verkar vara lite juniorer på gång nu. Jag tränar ju ett gäng hemma i Åmål så jag hoppas att de kanske är med och tävlar snart, säger Per som fick en son i februari och därför skurit ner lite på träningen det här året.

– Det verkar ju fungera ganska bra ändå, säger han med ett skratt.

Det var 35:e året i rad som världens äldsta windsurfingtävling arrangerades av Windsurfing Club Halmstad på Tylösands strand. Det började lite dåligt och i lördags kunde de tävlande bara köra ett race där vindarna nådde upp till de sex–åtta sekundmetrarna som det krävs för att resultaten i ett formula-race ska räknas.

Även under söndagsförmiddagen var vindarna för svaga men på eftermiddagen tog vinden vid och arrangörerna kunde avsluta tävlingen med tre godkända race.

– Till slut blev det ju suveräna förhållanden. Solen sken, det var glada och avslappnade människor på stranden och bra förhållanden på vattnet så vi är mycket nöjda med tävlingarna, säger Halmstad Windsurfing Clubs ordförande Bo-Göran Birnbo.

ANNONS

Det var även tänkt att det skulle tävlas i kona-klassen i helgen men de tävlingarna fick ställas in då det blev strul med materialet.

Rasmus Gustafsson

ANNONS