Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kris Versteeg firar ett slutspelsmål i Los Angeles-tröjan, 2016. Arkivbild.

Växjö värvar Stanley Cup-vinnare

SHL-mästarna Växjö levererar en riktig hockeybomb. Kris Versteeg, dubbel Stanley Cup-mästare, har skrivit på för klubben. "Vi har letat spets inför slutspurten och det är precis vad vi tycker oss ha hittat i Kris Versteeg", säger sportchefen Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Växjö växlar upp. För det är en på pappret imponerande kanadensare som har skrivit på för Smålandsklubben. Utöver de två vinsterna i Stanley Cup säsongerna 2009–10 och 2014–15, båda med Chicago, är det en rik NHL-karriär som Kris Versteeg kommer med i bagaget.

Totalt har forwarden spelat 643 grundseriematcher i NHL med 358 poäng som facit. Lägg därtill 48 poäng på 93 slutspelsmatcher. Under åren har han bland annat representerat klubbar som Toronto, Philadelphia, Los Angeles och så sent som förra säsongen Calgary.

Närmast ansluter han från en kort sejour i ryska KHL-klubben Avangard Omsk.

"Kris har en gedigen NHL-karriär med bland annat dubbla Stanley Cup-triumfer med Chicago. Som spelare är han allround men spelar med en edge som är så värdefull ju tätare matcherna blir. Det är heller ingen nackdel att Kris står för ett ledarskap även utanför isen som kommer vara viktigt i årets täta serie", säger sportchefen Henrik Evertsson.

Kris Versteegs kontrakt gäller säsongen ut.