Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Janne Pesonen gjorde båda målen när Växjö 2–1-besegrade Luleå. Arkivbild

Växjö ramade in Luleås segersvit

Efter förlusten vid förra besöket påbörjade Luleå sin segersvit. Tre veckor senare ramade Växjö in den sviten genom att vinna även lagens andra möte på småländsk mark denna höst, den här gången med 2-1.

- Exceptionellt skickliga spelare som lyckas göra någonting extra, säger Växjös tränare Sam Hallam om sitt lags två vackra mål den här aftonen.

Senast Luleå gästade Växjö, och förlorade, har det mesta gått som på räls för norrbottningarnas del. Laget kom på återbesök med fem raka segrar.

Växjö inledde glänsande och såg till att Luleås målvakt Joel Lassinantti fick kapitulera en gång under den inledande perioden. Janne Pesonen var spelaren som höll klubban i isen när Tuomas Kiiskinens fina passning kom farande.

I den följande perioden tvingades Lassinantti släppa ännu en puck förbi sig. Återigen var Janne Pesonen siste Växjöspelare på pucken och återigen var det en strålande passning från Tuomas Kiiskinens klubba som föregick målet. Men delikatessen nummer ett i samband med det målet signerades av backen Joel Persson då han med en dragning grundlurade sin motståndare innan han lämnade över anfallets avslutning till de finländska lagkamraterna.

- Först tänkte jag skjuta själv, men Kiiskinen stod bra till, säger Joel Persson.

Debuterade i Tre Kronor

Växjös unge backstjärna är en gigant på isen och nyligen debuterade han i Tre Kronor med tre matcher i Karjala Cup.

- En ny härlig upplevelse och en stor ära att få spela i landslagströjan. Lite tempomässig skillnad och en nyttig erfarenhet med tre matcher på fyra dagar mot skickliga motståndare. Det var en ny nivå men jag är ganska nöjd med min insats där, totalt sett, säger Joel Persson.

Luleå gjorde ett tappert försök att ta upp kampen om poängen då Petter Emanuelsson reducerade med knappt tre minuter kvar att spela. Men Växjö höll undan och ser ut att vara ordentligt på gång.

- Jag håller med, vi har fått lite självförtroende och har börjat få utdelning framåt, säger Joel Persson.

Två duktiga Viktor

Och när det bränner till kan Växjö luta sig mot Viktor eller Viktor längst bak. Den här kvällen kunde Viktor Fasth från båset se sin namne Viktor Andrén göra de avgörande ingripanden som behövdes för tre poäng.

- De är grymt duktiga båda två, de ger oss chansen att vinna varje kväll, säger Joel Persson.