Världsstjärnan gör comeback i Falkenberg

För drygt tio år sedan tog hon en av sina första stora segrar just i Falkenberg. Nu är Rebecca Peterson tillbaka som världsstjärna.

ANNONS
|

Svensk damtennis största fixstjärna Rebecca Peterson kom till Falkenberg på torsdagseftermiddagen. Hon checkade in på Grand Hotel och förberedde sig för ett träningspass inför Sommartouren som startar på fredagen.

Och minnena kommer tillbaka.

– Jag vann Masters här när jag var 12 eller 13 år. Det var ett slutspel med de åtta bästa i Sverige. Jag minns att det blåste väldigt mycket och att det var dåligt väder. Så nu hoppas jag på sol, säger hon.

Rebecca Peterson i Wimbledon

Förra säsongen tog Rebecca Peterson steget upp i världseliten på allvar. Hon vann två WTA-turneringar och avancerade till 43:e plats på världsrankingen. Året dessförinnan hade Stockholmstjejen gått till tredje omgången i US Open och andra omgången i både Wimbledon och Franska öppna.

ANNONS

Men framgången slet.

– Jag började bli sliten i ryggen i december. det var ett förstadium till diskbråck. Jag var otroligt sliten. Jag hade helt enkelt inte tagit den återhämtningen som behövdes.

Efter en tävling i Mexico var sa kroppen stopp och samtidigt började corona-pandemin härja.

– Jag fokuserade på rehab och vila och spelade inte tennis på två månader. Det blev många timmar på gymmet.

Comeback efter rehab och corona

Det är en efterlängtad comeback hon gör efter fyra månaders uppehåll från matchspel.

– Jag ska inte säga att jag är symptomfri, man har alltid ont som elitspelare. Men jag har varit målmedveten och vet att sådant här tar tid. De senaste veckorna har jag kunnat köra på ordentligt. Så nu gäller det att känna av gränsen. Jag ska inte stressa fram något.

Grusunderlaget som turneringen i Falkenberg spelas på är favoriten.

– Det passar mitt spelsätt, det kräver mer i fysiken och jag har ett ganska intensivt spelsätt och behöver röra på mig mer.

Hon känner sig redo för matchspel.

– Det var ju ett bra tag sedan och att spela här i Falkenberg nu passade bra. Det gäller att vänja sig vid matchspel. Jag känner mig inte nervös utan vill bara komma in i matchmode. Jag känner ändå inte att jag har så höga förväntningar.

ANNONS

Spelar på fredagen

Men storfavorit är hon. Och i poolspelet möter hon 11.30 på fredagen en kvalspelare.

– Jag känner att jag gjort det jag ska och är glad att vara tillbaka.

Och att tävlingstennisen stått stilla har varit ganska tacksamt för Rebecca Peterson som är just nu är 44 på världsrankingen.

– Man tänker inte så att man ska tappa något. Men varje tävling kommer att bli viktig för mig nu.

ANNONS