Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tysklands lagkapten och målvakt Manuel Neuer var rejält besviken efter 0–1-förlusten mot Mexiko i VM-premiären.

Världsmästare under press – mot Sverige

Gör om! Ändra taktiken! Föryngra! Ropen är många i Tyskland efter förlusten mot Mexiko i VM-premiären. Spelarna står dock fast vid både taktik och tränare inför ödesmatchen mot Sverige.

Än så länge har inga direkta avgångskrav riktats mot världsmästartränaren Joachim Löw. Men om det blir förlust även mot Sverige på midsommardagen och Mexiko samtidigt slår Sydkorea så är VM redan över för Tyskland.

Då lär de kritiska krusningarna nu blåsa upp till full storm.

Lagkapten Manuel Neuer vill ändå ha en chans till.

- Vi behöver inte spelarbyten. Det handlar om att de etablerade spelarna ska visa sig från sin rätta sida, sade Neuer på en presskonferens på den tyska basen i Moskva.

På plats i Sotji

Direkt efteråt flög tyskarna ner till Sotji inför lördagens match. En ny stad och nya omgivningar ska ge en nystart, är tanken.

Självkritiken är stor efter 0–1 mot Mexiko.

- De flesta av oss hade velat möta Sverige omedelbart efter Mexiko-matchen, eller dagen därpå, för att reparera skadan. Vi hade inte modet och förmågan att vända på matchen. Vi måste vara snabbare hem och försvara oss, sade Neuer.

- Det var inte hundraprocentigt det tyska lag som vi är vana vid. Det syntes också på kroppsspråket. Vi saknade självförtroende – men varför vet jag inte.

Usla betyg

Stjärnspelare från VM 2014 som Mesut Özil, Toni Kroos, Thomas Müller och Sami Khedira har sågats rejält av tyska journalister. Fotbollstidningen Kicker har exempelvis bara gett Saudiarabiens målvakt – efter 0–5 mot Ryssland – sämre betyg än Müller och Khedira hittills i VM.

Manuel Neuer – som samma Kicker gav bäst betyg i den tyska insatsen mot Mexiko – håller ändå fast vid att det räcker med en annan inställning för att få fart få på den tyska skutan.

- Vi måste förstå att vi sitter i samma båt och spela enligt den filosofi som förbundskaptenen lärt oss under flera år, sade Neuer inför matchen mot Sverige.