Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/6

Världselit i Vilshärad Padel Masters

Från tre tävlingsdagar till åtta. Från 45 par till 150. Vilshärad Padel Masters har växt rejält sedan premiären i fjol – och har i år även lockat världselit till banorna ett stenkast från havet.

– Nu blir det riktigt bra motstånd och det ska bli kul att mäta krafterna med dem, säger Sofia Arvidsson, Halmstad Padel Clubs lag-VM-fyra som är hemmahoppet i damelitklassen.

Padel – popsporten som är en slags blandning mellan tennis och squash – och orientering har inte mycket gemensamt vid första anblicken. 

Men det är skogssportens årliga mastodonttävling O-ringen (tidigare 5-dagars) som är förebilden för den växande racketturneringen i Vilshärad.

Robert von Schéele, tävlingsledare för Vilshärad Padel Masters, förklarar:

– O-ringen är verkligen elit och motion och familjefest, och det är dit vi vill komma. Tyvärr är inte juniorpadeln så stor ännu utan det är vuxna som spelar mest, men många klubbar börjar nu sakta men säkert få i gång ungdomsträningen. Så om vi ger det ett eller två år så ska vi nog kunna ha det fulla familjeracet.

Vilshärad Padel Masters inleddes redan förra helgen med mixedklassen, som för övrigt vanns av Sofia Arvidsson i par med Halmstad PC-kollegan John Larsson.

Under veckan har det varit motionsklasser och pro-am. Fredag–söndag är det elitspelarna som rår om banorna.

Namnkunnigast är spanjorskan Marta Ortega, rankad nia i världen, som i våras vann en turnering på världstouren. Hon spelar med Vero Virseda, rankad 25:a i världen.

Sofia Arvidsson och nya partnern Anna Svedenhov från Padel Crew i Helsingborg är det högst rankade svenska damparet på plats och möter spanjorskorna under ”after beach” vid 16-tiden på lördagen. 

Damturneringen (fem par) avgörs som gruppspel under fredagen och lördagen, varefter de två bästa paren möts i final på söndag.

I herrklassen (tolv par) var det gruppspel på fredagen följt av slutspel på lördagen. John Larsson spelar tillsammans med argentinaren Pablo Pelassini. Italienarna Enrico Burzi och Daniele Cattaneo, som vann i fjol, är med i år igen.

I oktober avgörs padel-SM i Halmstads nya hall på Sannarp. Sofia Arvidsson ska spela med Anna Svedenhov då med – och den förra tennis- och bordtennisprofilen vet vad hon vill:

– Jag har ju vunnit SM i två sporter så det skulle vara roligt om man kunde vinna det i tre!