Gammal är... 42 årige Calle Sjöberg vann Kona-klassen i årets Åka skidor/Quicksilver Cup. Efter ett                       femton år långt tävlingsuppehåll siktar han nu på VM som avgörs i mitten av augusti.
Gammal är... 42 årige Calle Sjöberg vann Kona-klassen i årets Åka skidor/Quicksilver Cup. Efter ett femton år långt tävlingsuppehåll siktar han nu på VM som avgörs i mitten av augusti.

Världens äldsta vindsurfingtävling lockar fortfarande

Svaga vindar stoppade inte Windsurfing Club Halmstad från att ännu en gång arrangera världens äldsta vindsurfingtävling, Åka skidor/Quicksilver Cup.

ANNONS
|

Tävlingen, som avgjordes för 35:e året i rad, är en del av Sweden Windsurfing Tour och hade inför det här året flyttats från Tylösand till Ringenäs. Tanken var att det skulle tävlas i fyra olika klasser: Kona, Bic, Formula och Long Distance.

Men svaga vindar tvingade arrangörerna till att ställa in Long Distanceklassen och för formula-åkarna blev det bara ett godkänt heat på hela helgen.

– Det var lite frustrerande med vinden. Vi hade behövt fem sekundmeter för att kunna köra de klasserna men nästan hela helgen har det blåst fyra. Men vi kunde ju köra sju heat var i Kona- och Bic-klassen så det har ändå varit en mycket bra helg, säger en av tävlingsarrangörerna Daniel Cervin.

ANNONS

Han menar att bytet av strand från Tylösand till Ringenäs har fungerat bra.

– Det är ett av det absolut bästa vindsurfingområdena vi har i Sverige och allting har fungerat väldigt bra. Det är oftast hit till Ringenäs som folk kommer för att surfa och det är väldigt enkelt för tävlarna att få ner all utrustning till stranden. Många av tävlarna har tyckt det varit jättebra och de kommer säkert komma tillbaka hit även i framtiden, säger han.

Det var sammanlagt 45 vindsurfare som hade tagit sig till Ringenäs för att tävla och den som lyckades bäst av alla i Kona-klassen var 42-årige varbergaren Calle Sjöberg. Han har haft ett tävlingsuppehåll på 15 år innan den här säsongen men är nu alltså tillbaka med besked.

– Det var riktigt kul att vinna. Det var ju ett tag sedan man var med där uppe, säger Sjöberg som var mycket nöjd med helgens tävlingar.

– Det var ju ett tag sen jag var med i den här tävlingen men det har alltid varit bra här i Halmstad. Stranden är bra och arrangemanget håller alltid bra klass. De har ju varit med ett par år och det vet ju hur man ska göra när man fixar en tävling.

ANNONS

Ja, de vet ju det medlemmarna i Windsurfing Club Halmstad. Med 35 år på nacken är tävlingen världens äldsta och enligt eldsjälen Bo Göran Bimbo kommer den så att förbli.

– Så länge vi håller på kan ju ingen komma ikapp oss och det tänker vi göra ett tag till, säger han.

ANNONS