Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Vändningen – får bygga nya padelbanor i Halmstad

Det ser ut att bli nya padelbanor på Alevallen i år trots allt.
Alets IK och klubbens finansiärer har fått ett nytt bygglov av Halmstads kommun efter att det första revs upp av Länsstyrelsen i våras.
– Tanken är att börja bygga nu efter semestern, säger av en finansiärerna, Jonas Andersson.

HP har i flera artiklar berättat om Alets IK:s planer på att tillsammans med investerarna Jonas Andersson, Niclas Bladh och Per Demuth bygga tre padelbanor på en del av det som i dag är Alevallens grusplan.

Alevallen ägs av Halmstads kommun, men Alets IK har tecknat ett femårigt arrendeavtal för den aktuella marken, som fotbollsklubben i division 4 sedan hyr ut till investerarna varpå man delar på intäkterna.

Ursprungstanken var att banorna skulle ha stått färdiga i april eller maj i våras. Men bygglovet överklagades av ett par grannar till Länsstyrelsen, som i sin tur upphävde bygglovet med hänvisning till oklarheter i kommunens beslut och återförvisade ärendet till byggnadsnämnden i Halmstad för fortsatt handläggning och ett nytt beslut.

”Gick snabbare än vad vi trodde”

Nu har Halmstads kommun behandlat fallet och beviljat ett nytt, tydligare definierat bygglov.

– Det gick lite snabbare än vad vi trodde. Det har kommit in ett överklagande från samma person som förra gången och som har lyft samma tre punkter, men vi har plockat bort parkeringarna på den sidan och vi kommer inte att koppla in ljuset heller. Sedan har vi gjort en bullermätning och den var positiv, uppger Jonas Andersson.

Är beslutet vattentätt den här gången så att det inte blir ett nytt bakslag?

– Där är ju ett överklagande så i princip börjar vi bygga på egen risk. Skulle överklagandet gå igenom och man inte skulle få bygga helt plötsligt så får vi riva allting. Men den risken ser vi inte som befintlig över huvud taget i och med att det är en idrottsanläggning redan i dag. Risken vi ser är i så fall om vi behöver begränsa speltiderna, svarar Jonas Andersson.

Klara i september

Planen nu är att starta markarbetet på Alevallen inom ett par veckor så att de tre utomhusbanorna kan vara spelklara någon gång under andra halvan av september.

– Det blir väldigt begränsat med spel i år, men det är också för att vara i gång direkt när säsongen startar nästa år. Vi ser verkligen fram emot detta och hoppas att det ska bli ett stort intresse, säger Jonas Andersson.

Hur mycket pengar har ni gått miste om på grund av fördröjningen?

– Vi tappar en säsongs spel, men hur mycket pengar det är kan jag inte säga på rak arm. Det som är mest är att ett års sponsorintäkter försvinner för Alet. I och med att det knappt är någon speltid kvar i år så kan vi inte ta ut någon sponsorintäkt i år utan vi skriver avtal som kommer att gälla både för slutet av 2021 och hela 2022.

LÄS MER: Division 4-klubbens nya satsning – tre padelbanor

LÄS MER: Därför stoppas de nya padelbanorna i Halmstad

Fler lokala sportnyheter hittar du här