Väl kämpat av Håkansson

Det var en riktigt bra svenskdag med hela fem spelare in i huvudturneringen, fyra herrar och Matilda Ekholm som enda på damsidan, i German Open i pingis.

ANNONS
|

– Det kunde ha blivit ännu fler men med tanke det svåra motståndet känns det väldigt bra. Dessutom lyckades vi få med ett dubbelpar, kommenterade den svenske förbundskaptenen Erik Lindh.

Fredrik Håkansson svarade för den mest positiva svenska insatsen i kvalspelet av alla svenskarna.

Efter onsdagens förlust hade Fredrik Håkansson kniven på strupen och var tvungen att vinna två matcher för att överleva kvalet.

– Såg lite bättre ut idag eller vad tycker du, sade en väldigt nöjd Fredrik Håkansson sedan han gått hela vägen och magsjukan hade gått över.

Bara att hålla med. Först krävdes det seger mot Teodor Yordanov, Bulgarien och som sämst var han tvungen att vinna med 4-1 i set. Det blev också setsiffrorna men såg allt annat än ljust ut inledningsvis. Bulgaren hade stor ledning och setboll i första. Förlust där och det hade kunnat bli övermäktigt.

ANNONS

"Figge" redde ut det hela även om femte set stod och vägde länge.

Därefter väntade ännu en tuff match mot Ma Liang, Singapore, som i sitt gruppspel slog ut kinesen Qiu Yike. Denne vann i förra veckan mot Jörgen Persson i franska mästerskapen.

Efter de två första seten såg "Figge" ut som allt annat än en vinnare. Ma hade säkert tagit hand om dessa båda seten.

– Jag var körd i backhanddiagonalen. Kunde kanske ta en och annan poäng men aldrig vinna i längden, så "Chippen" sade till mig att spela mer i forehand, sade Fredrik Håkansson.

"Chippen", det är den svenske andrecoachen Thomas von Scheele, och hans tips följde "Figge" till punkt och prickar. Efter en fenomenal vändning vann Fredrik Håkansson med 4-2 i set.

– Mina servar mot hans forehand och mina korta servereturer var det som avgjorde, menade Fredrik Håkansson.

Förutom Fredrik är även Jörgen Persson, Jens Lundquist och Robert Svensson vidare till fredagens slutspel.

Jörgen Persson och Robert Svensson var det enda svenskparet som lyckades kvala in till huvudturneringen.

ANNONS