Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Utslagna men stolta Halmiaungdomar

Efter en dramatisk 1-0 seger mot norska Os TK i åttondelsfinalen blev Häcken ett för svårt motstånd i kvarten. Halmias P18 lämnar turneringen efter en tung 4-1 förlust. – Vi ska vara mycket stolta över vår insats, säger tränaren Andreas Jedraski.

Den soliga fredagen i Göteborg sparkades igång tidigt för Halmias P18 lag, med åttondelsfinal redan klockan nio på morgonen. De morgonpigga supportrarna på plats fick se en jämn match med mycket kamp, och ett Halmia som hade det svårt att få hål på det norska försvaret. Med ungefär fem minuter kvar frälste Edmond Tasinder Halmstadlaget, på en kontring efter ett farligt norskt anfall.


– Vi gör en klart godkänd match. När vi spelar så här korta matcher (2x30 min.), så har man inte lika lång tid på sig att luckra upp motståndarna. Vi lyckas skapa tre kvalificerade målchanser, och som tur var gjorde vi mål på en utav dem, säger tränaren Andreas Jedraski.

 
Direkt efter slutsignalen mot Os står det klart att det var BK Häcken som väntade i en kvartsfinal. Ett motstånd som Jedraski hade fruktat, då han ser de som en utav favoriterna till att vinna hela turneringen.

Spelarna fick instruktioner om att dricka ordentligt och att hålla sig i skuggan, när temperaturen i Göteborg började stiga över 25 grader.

Knappa fem timmar senare var det avspark igen, nu på Bravida Arena, Häckens egen hemmaborg. Med ett starkt hemmastöd gick Häcken ut hårt i matchen och styrde det mesta av spelet. 1-0 skulle komma efter dryga kvarten för hemmalaget och det skulle även bli 2-0 strax innan paus. Så här långt verkade det som att Häcken mycket riktigt var storleken större, och ett för svårt motstånd.


Men efter paus var det ett annat Halmia vi såg rulla igång den andra halvleken. Efter knappa tio minuter smällde Halmias Endrit Mazreku dit reduceringen på ett skott strax utanför straffområdet. 2-1 stod det nu på tavlan och drömmen om en upphämtning levde i allra högsta grad. Men bara minuter efter Halmias mål gjorde Häcken lite snörpligt 3-1 på nick efter en frispark. Luften verkade då gå ur Halmstadlaget och Häcken kunde även punktera matchen till 4-1, och Halmias respass var ett faktum. Det är besviket och slutkört Halmia som pustar ut vid sidlinjen efter sin åttonde match på fem dagar.


– Det var en väldigt tuff match för oss, men jag tycker ändå vi gör en bra insats. Sett på det stora hela är jag absolut nöjd med vår turnering, säger Halmias lagkapten Sandri Choloev.

En annan utav Halmias framstående spelare, Zemri Calloku, håller med.

– Vi visste att vi kunde gå långt, men spelmässigt har det sett bättre ut än jag trodde, säger Zemri.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!