Färjestads Johan Ryno har gjort 1-0 och jublar med spelare under semifinal fem mot Djurgården.
Färjestads Johan Ryno har gjort 1-0 och jublar med spelare under semifinal fem mot Djurgården.

Utklassning när Färjestad reducerade

Färjestad var en match från oönskad sommarsemester. Då släppte alla spärrar. Johan Ryno gjorde hattrick och ledde Karlstadlaget till 8–2 och 2–3 i matcher i semifinalserien mot Djurgården.

ANNONS
|

Färjestad åkte in till match fem mot Djurgården i SM-semifinalen i ishockey med ryggen mot sargen.

Om laget var ängsligt och stressat? Inte särskilt.

Tränaren Johan Pennerborn kastade om i kedjekonstellationerna och fick alla svar han önskat sig.

Det var fullt fart framåt och utdelning från första början.

- Man får spela de kort man har. Vi komponerade de här kedjorna på Hovet senast och såg en del bra saker, säger Pennerborn.

ANNONS

Johan Ryno trivdes särskilt bra i sin delvis nya omgivning, där Gustav Rydahl ersatte Michael Lindqvist bredvid Joakim Nygård och den stora centern.

Ryno gjorde 1–0, 3–0 och 4–0.

- Det är klart att det är skönt men vi är i samma situation på tisdag (match sex i Globen). Vi måste vinna två matcher till, säger han.

Uppe i molnen

Ryno vispade in ettan med enhandsfattning och satte tvåan sekunderna efter ett uselt powerplay. Elegansen sparade han till fullträff nummer tre då han virkade upp pucken i krysset och gav Djurgårdsmålvakten Adam Reideborn ledigt resten av kvällen.

- Det är fantastiskt kul att spela de här matcherna som betyder något. Vi vet att vi är starka, vi har en bra känsla i gruppen och tror på det vi gör, säger Ryno.

Av förklarliga skäl var det dystrare i Djurgårdslägret.

ANNONS

Stockholmslaget, som kom tillbaka starkt efter den klara förlusten i det första mötet och vann tre raka matcher, var inte i närheten av att avgöra semifinalserien i Karlstad.

- Det blev en lång kväll för vår del. Det är bra att få bekräftelse men det är inte bra att fladdra i väg upp i molnen. Man måste ha fötterna på jorden när man går till arbetet och vara beredd att jobba för det. Det gjorde vi inte i dag, säger tränaren Robert Ohlsson.

"Redo på tisdag"

Frågan är om överkörningen i match fem kan sätta sig i Djurgårdsspelarnas huvuden.

- Man blir alltid arg och besviken när man förlorar och när man förlorar med mycket ogillar man det ännu mer. Men det är mitt jobb att zooma ut och jag är ganska säker på att vi får till det till på tisdag, säger Ohlsson.

ANNONS

Mest frustrerad var Dick Axelsson som först gav sitt lag en gnutta hopp när han reducerade till 1–4, men en och en halv minut och två Färjestadsmål senare förolämpade han domarna och drog på sig matchstraff.

- Det var bra att han inte fullföljde matchen. Då är han redo på tisdag, säger Robert Ohlsson.

TT

ANNONS