Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Tittar man lite nyktert på det är det väl ganska rättvist", säger Linus Hallenius efter Gifs Sundsvall 1–1-möte borta med Helsingborg.

Utbuad Hallenius snuvades på hjälterollen

Han buades ut av sin gamla hemmapublik, men tystade Olympia med sitt ledningsmål. I slutskedet av matchen snuvades dock Sundsvallsanfallaren Linus Hallenius på rollen som segerskytt.

I sin återkomst till Olympia blev den tidigare Helsingborgsspelaren Linus Hallenius under stora delar av matchen utbuad av de drygt 6 100 åskådarna. Med dryga kvarten kvar tystade Gif Sundsvalls skyttekung publiken när han petade in 1–0 bakom hemmamålvakten Kalle Joelsson, som i ett första läge räddat avslutet från en friställd Hallenius.

Något segermål blev det dock inte. I den 88:e minuten skickade Helsingborgs inhoppare David Boysen in 1–1.

- Tittar man lite nyktert på det är det väl ganska rättvist. Även fast jag tycker att vi kanske kunde ha fått med oss kanske något mål till där i andra halvlek. Det känns som att vi skapar bra chanser, säger Hallenius efter sitt fjärde allsvenska mål för säsongen.

Hörde inte buropen

Anfallaren säger att han inte hörde publikens burop när han rörde bollen.

- Det var ganska bra tryck hela tiden. När blev jag det? Då får de köra hit lite fler folk eller så vet jag inte om jag var inne i min bubbla. Jag orkar inte stå och prata om det som har varit på det sättet.

30-åringen spelade i Helsingborgströjan säsongen 2016, men tog aldrig riktigt en plats i den dåvarande HIF-tränaren Henrik Larssons lagbygge och lämnade klubben efter degraderingen till superettan samma år.

- Folk som har en bild av det, de kanske tycker att jag är en idiot. Men jag hoppas att de jag har stött på och som jag pratat med har bilden av mig att jag inte är det. För det är jag inte.

Ledningsmålet satte han efter att passningsgeniet David Batanero skickat iväg en frispark från 70 meter. Helsingborgsspelarna förstod inte riktigt att det var en frispark.

- Det kommer väl lite som en blixt från klar himmel och då kan man väl få några meter om man har tur, säger Hallenius.

Hörde inte avblåsningen

Helsingborgskaptenen Andreas Granqvist hävdar att han aldrig hörde domaren Patrik Erikssons signal för frispark.

- Det var märkligt. De har ju en skadad spelare först. Jag och Johan (Persson) står ju och stannar och väntar på signal. Domaren sade att han blåste, men det gjorde han definitivt inte. Vi var ganska ställda när han sprang igenom, men man får ändå vara vaksam trots att man förväntar sig en signal, säger Granqvist.