Marcus Ericsson vid träning inför loppet i Indianpolis.
Marcus Ericsson vid träning inför loppet i Indianpolis. Bild: Darron Cummings/AP/TT

"Utan depåstrul hade jag varit på pallen"

Marcus Ericsson körde upp sig nio positioner i lördagens lopp och slutade på karriärens näst bästa placering – sexa. Men efter loppat var han frustrerad.
– Utan det här depåstrulet hade jag varit på pallen, säger han till na.se.

ANNONS

Marcus Ericsson avancerade under indycar-racet på Indianapolis Motor Speedway från 14:e startposition och tog sjätteplatsen – hans näst bästa placering i karriären. Men Ericsson var efter loppet rasande eftersom han tyckte att teamet slarvat bort tio sekunder i depån.

– Jag visade dem vad jag tyckte efteråt, säger han till NA.

Även i premiären i Texas för en månad sedan råkade Ericsson ut för strul i depån då en av mekanikerna råkade slå sönder bränsleintaget och Ericsson tvingades bryta.

Bra bit före

– Det är väldigt frustrerande när det händer två race i rad, när det blir samma problem. Vi får fixa det till nästa gång, men det är tråkigt att det ska behöva hända, säger Ericsson.

ANNONS

Inför det strulande depåstoppet var Ericsson en bra bit före Simon Pagenaud, som slutade trea.

– Utan det här depåstrulet hade jag varit på pallen, så är det. Det var skillnaden mellan topp tre och en sjätteplats, suckar Ericsson.

Ericssons stallkollega Felix Rosenqvist kom på 15:e plats. Även han drabbades av problem i depån.

"Det här var helt enkelt inget bra race. Man har sådana i bland, när allting mer eller mindre går fel. Det började stökigt redan på det första varvet och jag tappade en hel del placeringar. Sedan hade vi problem i ett av depåstoppen, fick motorstopp där, och tappade i praktiken ett varv bakom säkerhetsbilen", säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Väldigt nöjd

Loppet vanns av Ericssons och Rosenqvists stallkollega Scott Dixon. I mål var han nästan 20 sekunder före amerikanen Graham Rahal. Marcus Ericsson var trots allt ändå nöjd med sin insats och sjätteplatsen.

– Jag är väldigt nöjd med min egen insats, jag tror inte att jag hade kunnat göra det så jättemycket bättre. Det var ju faktiskt bra nog för en pallplats i dag. Jag hade fokus framåt hela racet.

ANNONS