Victoria Azarenka är utslagen i Franska mästerskapen.
Victoria Azarenka är utslagen i Franska mästerskapen. Bild: Michel Euler/AP/TT

US Open-finalisten utslagen i Paris

US Open-finalisten Victoria Azarenka frös i Paris och slogs ut i andra omgången. För herrsegraren i New York, Dominic Thiem, gick det bättre i Franska mästerskapen.

ANNONS

Den tredjeseedade österrikaren Thiem besegrade Jack Sock, USA, med 6–1, 6–3, 7–6.

För den andraseedade Rafael Nadal gick det ännu lättare att ta sig till tredje omgången. Spanjoren, som är ute efter sin 13:e titel i tennisens grand slam på grus, förlorade bara fyra game i hela matchen mot amerikanen Mackenzie McDonald (6–1, 6–0, 6–3).

– Det var en bra match för mig i dag, jag är väldigt glad. Jag försöker alltid att spela så bra jag kan, säger storfavoriten på grus.

Det är inte många veckor sedan Victoria Azarenka tog sig till final i US Open. Men i nästa grand slam-turnering tog det stopp efter andra omgången. I den första matchen klagade den förra världsettan över kylan. Och på onsdagen förlorade den tiondeseedade belarusiskan mot den 161-rankade slovakiskan Anna Karolina Schmiedlova med 2–6, 2–6.

ANNONS

Halep utökade sviten

Schmiedlova har visat strålande form efter att ha gjort comeback efter en knäskada i fjol och slog ut Venus Williams i första omgången.

Förstaseedade rumänskan Simona Halep har bara spelat grusturneringar sedan tennistouren startade om i augusti. Det har lönat sig. Hon vann båda turneringarna, i Prag och i Rom, och är nu klar för tredje omgången på Roland Garros. Hon besegrade landsmaninnan Camelia Begu med 6–3, 6–4. Halep har nu vunnit 16 matcher i följd, senaste förlusten var i semifinalen i Australian Open den 30 januari.

Femteseedade Kiki Bertens fick köras ut i rullstol efter sin match mot Sara Errani efter att ha fått kramp i den tre timmar och elva minuter långa matchen. Nederländskan vann med 7–6, (7–5), 3–6, 9–7.

Errani hade en matchboll i matchen. I ilskan efter förlusten stormade hon ut, svärandes på italienska, från arenan och anklagade efteråt Bertens för att ha fejkat kramperna.

"Kunde inte röra fingrarna"

Bertens svar:

– Kramperna kom och gick i matchen. Jag kunde inte ens knyta näven i en segergest för jag kunde inte röra fingrarna, säger hon.

– Och det var fysion som hindrade mig från att gå själv av banan.

Först efter en halvtimmes behandling efter matchen släppte kramperna, berättar Bertens.

ANNONS

Grand slam-turneringen på grus flyttades från maj till september på grund av coronapandemin.

ANNONS