Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Uppgifter: Fredrik Ljungberg är AIK:s ”drömnamn” som ny tränare

Fredrik Ljungberg till AIK – som tränare?
Enligt medieuppgifter är den förre Halmstads BK- och Arsenal-stjärnan ett av Solnaklubbens ”drömnamn” som ersättare till sparkade Rikard Norling.
– Vi ser över alla tänkbara alternativ, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius till Sportbladet.

AIK, som ligger tolva – eller femma från slutet – med drygt en tredjedel spelad av Allsvenskan, kickade tränaren Rikard Norling i måndags.

Helgens 0–1-förlust i Stockholmsderbyt mot Djurgården var droppen som fick bägaren att rinna över.

Spekulationerna om vem ska bli ny AIK-tränare pågår för fullt. Henrik Jurelius har bekräftat att Bartosz Grzelak, som är assisterande förbundskapten i U21-landslaget, är ett alternativ som klubben tittar på.

Men enligt Sportbladet finns det tre ”drömnamn” som har diskuterats internt: Fredrik Ljungberg, förre HBK-tränaren Stuart Baxter (som tränade AIK 1998–2000) och Olof Mellberg.

En försvårande omständighet är att alla tre för närvarande är bundna till andra uppdrag. Ljungberg är assisterande tränare i Arsenal medan Baxter tränar indiska Odisha FC och Mellberg leder Helsingborgs IF.

– Vi ser över alla tänkbara alternativ. Ej intresserad av att gå in i djupare namndiskussioner. Jag kommer inte gå in djupare på något av namnen. Vår ambition är att kommunicera när vi har klart med Norlings ersättare, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius till Sportbladet.

En annan före detta Halmstads BK-profil som kan hamna i AIK är finländske landslagskaptenen Tim Sparv, som lämnar danska Midtjylland. Fotbolldirekt skriver att både AIK och Helsingborg visar intresse för den 33-årige mittfältaren, som spelade i HBK 2007–09.

LÄS MER: Nye managern skickade upp Ljungberg på läktaren

LÄS MER: Ex-HBK:aren Tim Sparv skrev finsk historia: ”Är otroligt stolt”

Fler lokala sportnyheter hittar du här