Kunglig glans. Kungliga Svenska Segelsällskapet, KSSS, från Stockholm vann Allsvenskan i segling med Vilma Bobeck, Fredrik Bergström, Patrik Erlandsson och Göran Bobeck ombord.
Kunglig glans. Kungliga Svenska Segelsällskapet, KSSS, från Stockholm vann Allsvenskan i segling med Vilma Bobeck, Fredrik Bergström, Patrik Erlandsson och Göran Bobeck ombord.

Upp och ner när Halmstads SS satte punkt

Halmstads SS blandade högt och lågt när Allsvenskan i segling avslutades i Gottskär. 15:e plats i regattan betydde att HSS föll från åttonde plats i sammandraget till en slutlig elfteplacering.

ANNONS
|

– Vi tycker ändå att det gick okej. Vi var ett nytt lag som inte hade seglat så mycket ihop tidigare och vi gjorde vårt bästa. I vissa race gick det riktigt bra och i andra fick vi inte riktigt till det, summerar Anders Hellekant i Halmstads besättning.

18 klubbar deltar i Allsvenskan. Sex båtar möts i varje race. Halmstads facit i Gottskär blev en första-, en andra-, fyra fjärde-, tre femte- och tre sjätteplaceringar.

Förutom Anders Hellekant fanns skepparen Hubert Carlander, Rebecca Hellekant och Emelie Carlsson ombord.

Detta är tredje året som Allsvenskan avgörs. Premiäråret 2015 slutade Halmstad fyra sammanlagt och i fjol sjua.

ANNONS

Nu blev det alltså en elfteplats.

– Det har varit lite blandade framgångar. Vissa regattor har gått väldigt bra och andra har gått lite sämre. Men framför allt så är vi riktigt nöjda med att vi är med till nästa år, säger Anders Hellekant.

De tre sista lagen i tabellen får kvala senare i höst för att försöka behålla sin allsvenska status.

Hellekant konstaterar att konkurren blir tuffare och tuffare samtidigt som Halmstad medvetet har valt att försöka bredda sin trupp i år och bygga för framtiden.

– I början var det här rätt så nytt, men nu har fler klubbar fått upp ögonen och lyckats attrahera duktiga seglare, säger han.

KSSS från Stockholm vann sammanlagt före fjolårsmästarna Cape Crow från Hönö.

ANNONS