Untersteiners slog till – tog sex segrar

Först en vattentät favoritseger och strax efter diskvalifikation med favoriten blev huvudtemat i Halmstads V4:a. I huvudrollen fanns Johan Untersteiner som hade seger i sikte med Global Warrior och det gick helt enligt plan för hemmakusken.
– Jag såg att andrahandsfavoriten galopperade bort sig och det gällde att inte göra några misstag, förklarar Johan.

ANNONS
|

Global Warrior klev efter ett varv fram till utvändigt ledaren och kopplade tidigt greppet.

– Han kändes fin och får han bara vara frisk, han har ibland problem med halsen, är det en häst som håller V75-nivå, menar Johan.

Och länge var det upplagt för ytterligare en seger i treåringsloppet. Här blev det dock fel gångart ca 100 meter före mål som stjälpte Global Boom.

– Galopp var det inte utan passgång och det blir också diskning, men när jag skulle köra undan ställde han sig i trav, berättar Johan.

Måldomarnämnden diskvalificerade målettan och segern gick till Caramelle T.T. som på slutrundan låg utvändigt ledaren och det blev vinstdraget från Fredrik Perssons sida.

ANNONS

Trippel gånger två för Untersteiners

Johan svalde snabbt den nesliga förlusten och kom in i vinnarspåret igen i V5-omgången. Unacerveza Broline har sedan födseln haft problem med bakbenen enligt Johan men fyraåringen har trots den akilleshälen svarat upp bra på banan, Tredje segern i nionde starten tog han med mersmak före stallkamraten M.T. Oberon.

Med flera plus i kanten spräckte Nairajah segernollan i 28:e starten.

– Det var andra starten hos mig och en jättetrevlig häst som jag tror kan vara något för V75, myser Johan.

Pappa Peter lurade lite i vassen innan det lossnade med besked. Han tog också en trippel och stärkte familjelyckan. Eldorado Mearas avrundade V4:an med en säker seger. Attacken kom på sista långsidan från en invändig resa och väl inne på upploppet avgjorde duon mot Sanda Love.

– Han har ryckt upp sig och göra ofta fina lopp, menar Peter.

Sedan var det dags för ungtupparna Luke Diablo och Vasco att visa framfötterna. Treåringarna har kommit igång sent men duon har en del kvar att hämta framöver.

– Luke Diablo var lite klen i kroppen men är på rätt väg. Vasco opererades för tarmvred och svävade mellan liv och död, och här har jag goda förhoppningar, sammanfattar Peter.

Segermaskinen gjorde sin plikt

I V4 3 var det tre hästar på linje i mål. Jörgen Sjunnesson, som körde Run Brodde Run, hade i uppgift att bevaka Galewindsonthepath i ryggen och lyckades fullt ut i sitt uppdrag.

ANNONS

Favoriten fick luckan för sent och Run Brodde Run hade en växel sparad sista biten och vann knappt men säkert före en duktig Ståhlebos King.

Segermaskinen Zachary Font gjorde sin plikt och Rick Ebbinge som i flera lopp kämpade i motvind styrde enkelt in storfavoriten till seger.

ANNONS