Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Unnaryd vill hitta flytet på SM-veckan

När det vankas SM i dragkamp har Unnaryds DK tidigare år prenumererat på medaljplatserna. Men i år är förväntningarna inte lika höga.

– Vi har inte riktigt varit på topp i år. När det fungerar går det bra men när det är motigt har det inte gått så bra. Det har varit lite sådär, konstaterar klubbens ordförande Jesper Persson som även kommer att coacha UDK:s damlag under SM-veckan.

Störst medaljchans har klubben i fredagens mixed 600-klass.

– Där har vi tampats med Brunnsberg i flera år och blev tvåa i fjol på SM. Nu hoppas vi att vi ska nå final sen får vi se.

Unnaryd ställer även upp i herrar 640 och damer 540 på lördag. Där är förväntningarna inte riktigt lika höga.

– Men någon medalj ska vi ha med oss hem annars är vi besvikna, säger Persson som senare i sommar kan se fram emot ett nytt SM - på hemmaplan.

– I och med SM-veckan så blir det ett delat SM där några klasser avgörs i Unnaryd den 27 augusti.

På torsdagens surf-ski hade Christian Ericsson, Halmstad Kanotklubb, målsättningen att komma i mitten av startfältet, och lyckades. Multisportaren slutade på 20 plats av 40 startande.

– Det rullade på i vågorna och när det var en fjärdedel kvar så la jag på ett kol och tog ett par placeringar på slutet, berättar Ericsson nöjt.

I Centralbadets bassänger lyckades återigen 19-årige Hanna Cederholm bäst bland SK Laxens simmare och med tiden 33,33 på 50 meter bröstsim blev hon åtta på JSM och 17:e på seniorsidan. I B-finalen slog hon klubbkamrat Anna Kubicka med en placering och blev elva.

Linnéa Bielicz, 200 rygg, putsade i B-finalen sin tid från försöken med två sekunder, till 2.25,35, och slutade elva. 

Talangen Teodor Widerberg kom på 13:e plats på 50 fjäril i JSM.

Fler lokala sportnyheter hittar du här