Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
SM-triumfer. Unnaryds DK drog i helgen hem två silver på dragkamps-SM i Norrköping.

Unnaryd tog dubbla silver i Norrköping

Inte ett SM utan medalj. Unnaryds DK firade i helgen dubbla triumfer på SM i Norrköping - silver i herrar 640- och mixed 600 kilogram.

– Jag tycker att det är väldigt bra. Vi har haft mycket guld tidigare, men där vi stå nu är vi nöjda med det här, säger Unnaryds DK:s ordförande Jesper Persson. 

Dragkampsgänget inledde i fredags sin SM-vecka med mixed-klassen. Laget kom på tredje plats i grundomgången och lyfte sig därefter i slutspelet med vinst mot Hed i semifinalen för att sedan förlora lite snöpligt med 3-0 mot Brunnsberg i finalmatchen. 

– Vi hade som mål att ta oss till final och hade hoppats på att slå dem. En del i laget var lite besvikna, men jag tycker att det är bra ändå. 

Det gick varken bättre eller sämre i herrarnas klass. Unnaryd tog sig övertygande till final, men åkte i likhet med i mixed på stryk mot Brunnsberg.  Även den här gången föll Unnaryd med 3-0 i finalen. 

– Jag är ändå nöjd. Brunnsberg har gått bra senaste åren och är väldigt starka, vilket gör att de har bra självförtroende.

Damlaget tog sig till semifinal, men orkade inte längre än så. Laget föll först med 3-0 mot Brunnsberg för att sedan förlora med samma siffror i bronsmatchen mot Hovmanstorp.

Fler lokala sportnyheter hittar du här