Ole Gunnar Solskjær tog femte raka segern som manager i Manchester United.

Uniteds femte raka seger under Solskjær

Victor Nilsson Lindelöf bänkades av nye managern Ole Gunnar Solskjær i mötet med Reading i FA-cupen. Det ska ses som att norrmannen sparar landslagsmittbacken inför kommande uppgifter. Manchester United tog sig smidigt till nästa omgång.

|

Solskjaer kunde glädja sig åt sin femte raka seger sedan han tog över efter sparkade José Mourinho i december. Juan Mata och Romelu Lukaku ordnade 2–0 i första halvlek och nöjde sig med det hemma på Old Trafford.

Premier League-klubbarnas inträde i cupen höjde som vanligt intresset för världens äldsta turnering. West Ham slog ut Birmingham med 2–0, Burnley undvek på tilläggstid (1–0) ett knepigt omspel mot League 1-klubben Barnsley och Brighton avancerade via 3–1 i sydkustmötet på bortaplan mot Bournemouth.

Där fick Viktor Gyökeres hoppa in på tilläggstid för Brighton. Den förre BP-spelaren kan därmed packa väskorna och bege sig till landslagets vinterturné i Doha, Qatar.

League 1-klubben Gillingham bjöd på dagens skräll när man sänkte Cardiff hemma med matchens enda mål.

Alvaro Morata gjorde Chelseas båda mål hemma mot Nottingham (2–0) medan Everton fick jobba för 2–1-segern mot Lincoln. För Southampton väntar omspel efter 2–2 borta mot Derby. Graham Potter, den förre Östersundstränaren, hade en bra dag med Swansea; klara 3–0 mot Aston Villa på Villa Park.

19-årige Joseph Willock satte två av Arsenals tre mål borta mot Blackpool, och visade vägen fram till en komfortabel 3–0-seger. Svenske mittfältaren Niclas Eliassons Bristol fick 1–0 hemma mot Huddersfield, Josh Brownhill avgjorde i 72:a minuten.