Victor Nilsson Lindelöfs Manchester United föll med 2–4 mot Leicester.
Victor Nilsson Lindelöfs Manchester United föll med 2–4 mot Leicester. Bild: Dave Thompson AP/TT

United föll tungt – Chelsea upp i topp

Manchester United får ta sitt tiominutersflyg hem med en tung förlust i bagaget. En galen slutkvart blev avgörande när Leicester segrade med 4–2. Samtidigt övertar Chelsea serieledningen i Premier League efter 1–0 borta mot Brentford.

Det mesta inför matchen mellan Manchester United och Leicester handlade om kritiken mot United efter att man valt att flyga de 17 milen till bortamötet.

Men det bekväma färdalternativet hjälpte inte de rödklädda.

Efter den relativt lugna första halvleken där Manchester Uniteds Mason Greenwood öppnat målskyttet och Leicesters Youri Tielemans kvitterat till 1–1 vaknade matchen till liv under den sista kvarten.

Blixtvändning

Publiken på King Power Stadium fick njuta av en svängig fotboll som resulterade i tre mål på fem minuter när hemmalaget Leicester gick upp i ledning.

Caglar Soyuncu skickade in 2–1-målet för Leicester i den 78:e minuten och kort senare kunde Marcus Rashford utjämna efter framspelning från Victor Nilsson Lindelöf.

Men knappt 60 sekunder senare satte Jamie Vardy dit 3–2 och på tilläggstid fastställde Patson Daka slutresultatet 4–2.

En tung smäll för United-tränaren Ole Gunnar Solskjær som fått hård kritik för lagets svaga prestationer. Manchester United ligger för närvarande femma i Premier League med 14 inspelade poäng efter åtta omgångar. Leicester, som också inlett skakigt, är elva med elva poäng.

Chelsea upp i topp

Samtidigt intar Chelsea toppositionen i Premier League efter 1–0-segern borta mot Brentford. Ben Chillwell skickade in segermålet strax innan halvtid – men det blev en svettig avslutning på matchen för topplaget.

Brentford inledde en kraftig forcering under sista kvarten och tvingade Chelsea-målvakten Édouard Mendy till en rad högkvalificerade räddningar. Men Chelsea red till slut ut stormen och säkrade segern.