Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Unik Europatourtävling är på väg till Halmstad 2023

Ingrid Lindblad, Julia Engström och Henrik Stenson mot Europas bästa kvinnor och män – i Tylösand.
Så kan det bli 2023 då Halmstad Golfklubb hoppas få arrangera den tredje upplagan av nya, unika Europatourtävlingen Scandinavian Mixed.
– Vi har inte skrivit något avtal ännu, men vi jobbar på att ro det i land, säger Christian Jakobsson, klubbdirektör och vd.

Den första upplagan av Scandinavian Mixed – som har de svenska golflegendarerna Annika Sörenstam och Henrik Stenson som värdar – skulle ha spelats på Bro Hof-banan utanför Stockholm i juni i år, men ställdes in på grund av coronapandemin.

Nu planeras det i stället för premiär på Vallda Golf & Country Club utanför Kungsbacka veckoslutet 10–13 juni 2021.

Tävlingen, som är den första i sitt slag, ingår på både damernas och herrarnas Europatourer. Upplägget är att 78 män och 78 kvinnor ställs mot varandra i samma tävling, om samma trofé och med en gemensam prispott – som på Bro Hof skulle ha varit drygt 15,3 miljoner svenska kronor.

”Jobbar med alla parter”

Halmstad GK jobbar för att få Scandinavian Mixed till Tylösand sommaren 2023.

– Det råder en jättestor osäkerhet i hela idrottsrörelsen. Allting har ställts helt på sin ända 2020 och man måste förstå att det här kommer att påverka oss en bit framåt. Men vår ambition är att vi skulle jättegärna stå värdar för den här tävlingen 2023, bekräftar Halmstad GK:s klubbdirektör och vd Christian Jakobsson.

Han tillägger:

– Ni kommer att få höra mer framåt, men det är lite avvaktande tills vi har ett avtal på plats och alla förutsättningar är klara.

– Vi jobbar på det med alla parter. Det känns skönt att ha något att se fram emot nu i de här gråa tiderna.

Halmstad GK skulle i somras för andra gången ha arrangerat Annika Invitational, som är Annika Sörenstams egen tävling för Europas bästa flickjuniorer. Men även den föll offer för coronapandemin och sköts upp till 2022.

Tourtävling redan under 2021

Klubben är van vid stora arrangemang. Under de senaste dryga 20 åren har även Solheim Cup (2007), två Europatourtävlingar för damer (1999 och 2000) och två amatör-EM för herrar (2011 och 2015) spelats på Tylösandsbanan.

– Vi gillar arrangemang och att ha sådana här tävlingar. Det är roligt och bra för staden också, att sätta kommunen på kartan, och bra för Halmstad Golfklubb. Så självklart vill vi ha sådana i framtiden också, säger Christian Jakobsson.

Redan under 2021 blir det golf utöver det vanliga i Tylösand. Halmstad GK har tilldelats en deltävling på den svenska och nordiska herrtouren, Moregolf Mastercard Tour, som avgörs i slutet av juni.

LÄS MER: Klart: Då kommer Annika Invitational tillbaka till Halmstad

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!