Linus Ullmark stoppar Islanders Anders Lee.

Ullmark vann svenska målvaktsduellen

Det var två svenska målvakter som stod i matchen mellan Buffalo och New York Islanders i NHL-ishockeyn. Segrare blev Linus Ullmark, vars Buffalo vann med 3–1.

|

Med 24 räddningar blev Linus Ullmark utsedd till en av matchens bästa spelare. Efter att ha släppt in en puck i slutet av första perioden murade han igen målet, och räddade bland annat tio skott i tredje perioden.

- Det är ett lagspel, vi höll oss verkligen till det. Vi höll det enkelt. Vi hade lite otur under målet i första, en del studsar kommer inte alltid gå din väg, säger Ullmark till MSG Networks efter matchen.

Han beskriver Islanders som ett tufft lag att möta, vars spel till stor del bygger på att backarna skjuter mycket på mål.

- Så det handlar om att ha fri sikt och där gjorde grabbarna ett fantastiskt jobb, säger han.

Larsson petade in

Sämre gick det för Robin Lehner i Islanders-kassen, som stod för 19 räddningar. En av dem som lyckades slå hål på svensken var landsmannen Johan Larsson, som gjorde sitt femte mål för säsongen när han satte matchens sista mål.

Larsson plockade upp pucken vid sargen bakom målet, passade Kyle Okposo som sköt direkt, pucken letade sig in mellan Lehners beskydd, där Larsson slog in den.

Zibanejad tvåmålsskytt

Winnipeg har varit vassa på hemmaplan, och bara förlorat sex matcher i den egna arenan den här säsongen. Nattens match mot Rangers blev inget undantag, och Winnipeg vann med 4–3.

Mika Zibanejad fortsätter att storspela för Rangers, och satte två mål. Det gör att succésvensken stått för tretton mål på de senaste elva matcherna. I eftermatchintervjun medger han att han nog aldrig varit så framgångsrik som nu.

- Nej, det är kul att se puckarna studsar in, men som det gick i dag så spelar det ingen roll, säger han besviket.

Henrik Lundqvist i Rangers-målet fick kritik för de två mål han släppte in i under två minuter i tredje perioden, som gjorde att Winnipeg kunde vinna matchen.

- Det är frustrerande. Jag kämpade i matchen för att göra rätt och för att det skulle ge resultat. Så det är en väldig besvikelse, för oss som lag men också för mig personligen, säger han.