Linus Ullmark avvärjer när Lettlands Nikolajs Jelisejevs är framme och oroar. Ullmark höll nollan i 1–0-segern.
Linus Ullmark avvärjer när Lettlands Nikolajs Jelisejevs är framme och oroar. Ullmark höll nollan i 1–0-segern. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Ullmark om nollan: "En bonus"

Linus Ullmark fick den perfekta gruppspelsavslutningen i VM. En hållen nolla gör att Bostonmålvakten förmodligen blir det svenska valet till kvartsfinalen.
– Mitt jobb går ju ut på att stoppa puckar, helst alla. Så det är en bonus, säger han.

ANNONS

Sverige vann gruppavslutningen mot Lettland med knappa 1–0.

Ullmark klev fram med flera högklassiga räddningar och stoppade till slut 21 skott.

Säkert en skön seger för Bostonmålvakten som kom till Tammerfors i torsdags och fick börja VM med att förlora mot USA med 2–3 efter förlängning.

– Det är alltid trevligt med en nolla i kolumnen, men det spelar ingen roll om vi hade vunnit med 6–5. Segern var det viktiga och att vi får stanna i Tammerfors. Man kan alltid ta med sig olika saker, men mitt jobb går ju ut på att stoppa puckar, säger han.

Även Magnus Hellberg har gjort en bra turnering och vunnit samtliga sina fyra matcher. Men med Ullmark i form lutar det mesta till hans fördel inför kvartsfinalen på torsdag.

ANNONS

– Det beslutet tar vi säkerligen i morgon. "Mange" har varit grym också under tiden, jag tar inget för givet. Det är vem tränarna och ledarna tycker är hetast för dagen som får stå, säger Ullmark och fortsätter:

– Det spelar ingen roll om jag står eller sitter på bänken, jag kommer fortfarande att vara lika stöttande och hoppas på vinst.

ANNONS