Ulf Bengtsson på tredjeplats i SM i folkbåt

I går visade HSS-seglaren Ulf Bengtsson fin form under SM i folkbåt. Gårdagens resultat gör att han är trea bland svenskarna i kampen om SM-guldet i Halmstad hamn.

ANNONS
|

– I dag var en bra dag, och det är roligt att det gick så bra. Men jag har ett bra team med mig också, och vi hjälps åt bra, säger Bengtsson efter gårdagens andra race.

En tredje respektive nionde plats i dagens två tävlingar gör att Bengtsson, ackompanjerad av Mats Larsson och Anders Thorbjörnsson, tar sig upp på en åttonde plats totalt, och en tredjeplats bland svenskarna.

– Att komma trea i första racet är jättebra, speciellt med den här konkurrensen. Danskarna är extremt bra, de seglar helt enkelt bättre än oss svenskar, fortsätter Bengtsson.

Ja, efter två dagar segling och fem stycken race är det heldanskt i toppen på tävlingen. Leder gör Per Jörgensen, från Kolding, och först på en fjärdeplats hittar vi bästa svensk i Magnus Johansson, från Karlskrona SS.

ANNONS

Men internationella deltagare räknas inte i avgörandet av SM, så där har Johansson en förstaplats, och "Uffe" Bengtssons åttondeplats blir en tredjeplacering. På en svensk andraplats hittar vi gårdagens ledare, LDSS-seglaren Lennart Magnusson.

Fredagen var en lite mer svårseglad dag för de 31 båtarna som kom till start till tävlingen. Det blåste nämligen väldigt lite under förmiddagen.

– Vi hade taskigt med vind hela förmiddagen, och vi fick ligga och vänta mycket. Men vi fick igenom två seglingar till slut, säger tävlingsansvarig Anders Sköld.

Men tanken var att köra tre, precis som under torsdagen. Men gårdagens första tävling bröts efter att ingen båt kommit i mål efter maxtiden 100 minuter. Men efter det blåste det upp tillräckligt, och två lopp gick att genomföra.

I morgon, om vinden tillåter, körs de sista två loppen, och då får vi se om Bengtsson kan fortsätta vara med och slåss om topplaceringarna.

– Om det går bra och vi kommer iväg ordentligt, så går vi för det så klart. Men det är mycket tillfälligheter, och det är svårt, säger han blygsamt.

ANNONS