Ukrainas omstridda EM-tröja.
Ukrainas omstridda EM-tröja. Bild: Ukrainas fotbollsförbund/AP/TT

Ukraina och Uefa överens om matchtröjan

Ukrainas politiskt laddade EM-tröjor har varit en följetong i veckan. Nu meddelar Ukrainas fotbollsförbund att man har nått en kompromiss med Europeiska fotbollsförbundet Uefa.

ANNONS

Ukraina presenterade EM-tröjan tidigare i veckan och den skapade irritation i Ryssland. Uefa, som inte tillåter politiska budskap i samband med sina evenemang, bad Ukraina att ändra sin tröja efter den ryska kritiken.

Uefa meddelade att landet kan behålla en kartbild av den av Ryssland annekterade Krimhalvön men att Ukraina behövde ta bort frasen "Ära åt hjältarna" eftersom den anses ha militära referenser.

Nu meddelar det ukrainska fotbollsförbundet att man har nått en kompromiss med Uefa, där man kommer att ändra tröjdesignen. I stället för "Ära åt hjältarna" kommer ytterligare en kartbild och frasen "Ära åt Ukraina" att finnas på tröjan, rapporterar Reuters.

ANNONS

"Förhandlingarna med Uefa om en ny design för landslagströjan har avslutats", skriver Andriy Pavelko, ordförande i Ukrainas fotbollsförbund, på Facebook.

Ukraina inleder EM med match i grupp C mot Nederländerna i Amsterdam på söndag. Ryssland inleder EM i morgon, lördag, hemma mot Belgien i S:t Petersburg i grupp B.

ANNONS